Datuve :: Tagad arī mācību literatūra e-Grāmatu formātā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 73

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 73

Datuve.lv video
Top.LV

Tagad arī mācību literatūra e-Grāmatu formātā

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.11.08 15:34  

Kopš 2010. gada pavasara Apgāds Zvaigzne ABC piedāvā lasītājiem iegādāties e-Grāmatas. Sākoties 2010./2011. mācību gadam, arī skolēniem un skolotājiem ir iespējas izmantot mācību literatūru e-formātā, turklāt Zvaigzne ABC ir pirmā izdevniecība, kura piedāvā šādas grāmatas.

Pieejamās grāmatas var atrast Zvaigzne ABC mājaslapā grāmatu kopkatalogā sadaļā “e-Grāmatas”, bet aprakstus par e-Grāmatu iegādi, to izmantošanas iespējām, kā arī iegādi var sameklēt Zvaigzne ABC interneta grāmatnīcā www.gramatuklubs.lv e-Grāmatu sadaļā.

Piedāvātā mācību literatūra ir PDF formātā, to var lejupielādēt un lasīt uz datora ekrāna, taču darbi ir aizsargāti un tos nevar izdrukāt. e-Grāmatu klāsts tiek papildināts un šobrīd ir pieejami jau 9 mācību literatūras izdevumi. Jaunākās mācību e-Grāmatas ir P. Puķīša “Fizika 10. klasei” un G. Andersones, G. Catlaka “Sociālās zinības 9. klasei”.

Mācību literatūras e-Grāmatas būs noderīgas skolēnu vecākiem, jo vienmēr mājas datorā varēs sekot līdzi mācību vielai un uzdotajiem uzdevumiem. Turklāt izmantojot elektroniskos izdevumus, skolēniem nebūs smagās mācību grāmatas jānēsā katru dienu uz mājām, bet tās varēs atstāt skolā un mājās izmantot e-Grāmatu.

Jāpiemin, ka arvien lielāka izvēle ir arī daiļliteratūras, rokasgrāmatu, bērnu un jauniešu un citu e-Grāmatu klāstā. Ikviens grāmatu un jauno tehnoloģiju cienītājs var iegādāties pēdējā laika bestsellerus - Stīga Lārsona grāmatas “Meitene ar pūķa tetovējumu”, „Meitene, kas spēlējas ar uguni” un „Meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni”, kā arī Sūzenas Kolinsas „Bada spēļu” otro daļu „Spēle ar uguni”. (Šie romāni ir ePub formātā.)

Lai iegādātos e-Grāmatu, ir jāreģistrējas interneta grāmatnīcā www.gramatuklubs.lv un jāveic visi soļi, kas aprakstīti sadaļā e-Grāmatu palīdzība.

e-Grāmatas priekšrocības ir tādas, ka, ja ir pieejams interneta pieslēgums, to var iegādāties visā pasaulē jebkurā diennakts laikā. e-Grāmatas autortiesības ir aizsargātas un pilnībā ir novērsta pirātisma iespēja.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 ddd2 @ 2010.11.08 15:57

katram skolniekam, pirmklasniekam pa savam e-lasīklim! katram jaunu somu, jo vairs lielās somas nav vajadzīgas, tagad tur būs tikai un vienīgi viens aparāts iekšā ēsīklis! valstij enbūs jāsubsidē skolas ar grāmatām, nebūs bibliotēkas kā tādas vajadzīgas, viss glabāsies "mākoņos'"  nospied tik download un ir, esi gatavs metenei 3.klasei.
tagad tik jāatrisina darab burtnīcas. vēl gan jautājums vai tas ir vajadzīgs, jo ja jau Eeee ir visās vietās, tad tik jāmak spiest pogas un pildpslva tikai paka'\lgala urbināšania dērēs ... .

#2 pbf lauzējs @ 2010.11.08 16:02

Vai zvaigznes PDFi nav atlaužami ar pdf krakeriem.

#3 m. @ 2010.11.08 16:03

grāmats ir vēsture

#4 popkorns @ 2010.11.08 17:05

grāmatas+burtnīcas 30-40Ls gadā pērkot vairumā kindle's ap 100Ls ar laiku atpelnīsies.

#5 perminderis @ 2010.11.08 17:47

Mācību grāmatas jau labu laiku pieejamas arī e-grāmatu veidā:
http://www.llkc.lv/web/?id=400445&ip=400311
Pie tam par brīvu un var arī drukāt.  Tās ir oficiālās mācību grāmatas arodskolām
Tur gan cilvēki ir sapratuši, ka tas, kas pasūta grāmatas (LLKC) arī brīvi var lietot un publiskot šo grāmatu saturu.
Būtu jau labi, ja IZM  līdzīgi kā LLKC varētu gan pasūtīt oficiālās mācību grāmatas satuur un to gan  publiskot, gan meklēt izdevīgāko tipogrāfiju, kur drukāt. Bet nu diez vai izdevniecības ko tādu laidīs laukā no savām rokām.

#6 R. Kalvāns @ 2010.11.08 19:18

1. atbilde - autortiesības. Tas nav tik vienkārši kā torrentu novilkt
2.atbilde - IZM vai VISC nav SIA un valsts iestādes saskaņā ar to nolikumiem un valsts pārvaldes iekārtas likumu ar šādām lietām nenodarbojas. Un arī nevajag.
3.problēma - Zvaigzne diemžēl e-grāmatas tirgo par to pašu cenu ko hard copy. Tas ir absurds. Zināms, ka pasaules prakse nosaka to, ka pdf ir jābūt stipri lētākam. Mums vēl jāaug. :)

#7 KakTussss @ 2010.11.08 21:10

Kamon, es kā vecāks iešu vilkt katru grāmatu par 3 LVL lai kontrolētu savu 5. klases skolnieku. Pie tam, katru gadu atdošu nākamos 30-40 LVL par šādām izpriecām. Prātiņ, nāc mājās! Varu nosaukt tā ap 2000 citu vietu, kur ar daudz lielāku jēgu izmantot tos 40 LVL.

#8 perminderis @ 2010.11.08 22:13

1. Tāpēc ir izdomātas visādas CC, LGPL un citas public domain licences, kuras izplatīt un pielāgot saturu savām vajadzībām. Un man domāt, ka autoriem ir vienalga, vai viņi šo mācību grāmatu raksta kādas izdevniecības vai IZM pasūtījumā.
2. LLKC, kas kaut kādā mērā atbild par lauku arodskolu izglītību saturu tomēr ZM uzdevumā var organizēt mācību grāmatu veidošanu un tālāku publicēšanu. Un ja IZM atbild par mācību saturu, tad organizēt konkursu par vismaz vienas mācību grāmatas izveidi katras klases katrā priekšmetā (zem publiskās licences) var. Un vajag! Savādāk nonāksim, ka vispār jau tāda IZM ar nav vajadzīga - lai ar izglītību nodarbojas privātstruktūras kā viņas uzskata par vajadzīgu.

Manuprāt tas būtu ietaupījums gan valsts budžetam, gan vecāku kabatām. Izdevniecībām gan tas varētu nepatikt, bet vismaz publiski tās klaji pārdzīvo, ka macību grāmatas gandrīz vai sponsorējot  - nu tām tagad vairs nebūs te jācieš zaudējumi ;)

#9 13452 @ 2010.11.08 22:30

Ka ja Latvija visiem grib iet pa prieksu, un tas tulit bus visiem obligati jalieto, jo latvijas kasei trukst naudas :D

#10 rumis @ 2010.11.08 22:47

Cenas drausmīgas. Izrādās papīrs nemaz nav tik dārgs kā to mālē, vai arī galējā alkatība lv ir acīmredzama. Ja, piem., paskatās ārzemju veikalos, tad digitālā versija ir parasti uz pusi vai 2/3 lētāka. Pie mums, kā jau lv, nav starpības – veikalā vai internetā cena vienāda.:)

#11 45 @ 2010.11.08 23:17

kā nav izdrukājamas? vajadzēs, izdrukāšu!

#12 Hihi @ 2010.11.09 15:06

Ja reiz grāmatu var skatīt ekrānā tātad arī nokeopēt un izdrukāt ir iespējams, vajag tikai pielietot pareizos softus