Datuve :: Acer paziņo par saviem nākotnes plāniem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 53

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 53

Datuve.lv video
Top.LV

Acer paziņo par saviem nākotnes plāniem

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.01.26 15:05  

Varam ticēt vai neticēt pagājušajā nedēļā izteiktajam Acer pareģojumam par ASV datoru ražotāju nākotni, taču ir skaidrs, ka uzņēmums nopietni gatavojas ieņemt pasaulē lielākā datoru ražotāja HP vietu topa augšgalā. Nesen Džims Vongs (Jim Wong) no Acer intervijā pastāstīja par uzņēmuma gaidāmajām precēm, pakalpojumiem un nākotnes stratēģiju.

Acer cer palielināt savu ienesīgumu līdz augstākajam līmenim sešu gadu laikā, laižot klajā programmatūras veikalu tiešsaistē. Sasniegt šo mērķi palīdzēs arī šī gada vidū gaidāmais pirmais Acer e-grāmatu lasītājs. Gada trešajā ceturksnī uzņēmums grasās laist klajā savu pirmo netbook’u ar Google Chrome operētājsistēmu. Acer arī strādājot pie planšetdatora, kurā būšot Chrome OS vai Windows OS.

Uzņēmuma programmatūras veikals un e-grāmatu lasītājs ieies tirgos, kur pašlaik dominē Apple un Amazon, taču Acer cer, ka šie jaunumi divu gadu laikā palielinās uzņēmuma tīro peļņu par 3%. Programmatūras veikalā jau no atvēršanas brīža būs pieejami vairāki simti programmu. E-grāmatu lasītājs būs aprīkots ar 6 collu displeju un tā mērķauditorija būs Eiropu valstu tirgi.

Apmēram viens miljons no kopējiem 12-15 miljoniem šogad pārdoto Acer netbook’u būs aprīkoti ar Chrome OS un visticamāk ARM procesoru, taču tas vēl nav oficiāli apstiprināts. Arī par gaidāmo planšetdatoru Vongs precīzāku informāciju nav sniedzis.

Acer varētu arī iegādāties kādus uzņēmumus Ķīnā un Japānā, jo šajos tirgos uzņēmums ir tikai piektajā vietā pēc pārdoto datoru daudzuma. Acer jau ir iegādājušies Gateway, eMachines un Packard Bell, kas tagad uzņēmumam sastāda 30% no pārdošanas apjomiem.

TechSpot

Saistītie raksti

Komentāri

#1 yix2 @ 2010.01.26 16:35

malači tā tik turēt, Acer man labāk patīk par HP, HP produkcjā baigi bieži sanāk iegrābties. ar Acer tā nav gadījies.

#2 Big_Bo @ 2010.01.27 14:03

yix2 rakstīja:

malači tā tik turēt, Acer man labāk patīk par HP, HP produkcjā baigi bieži sanāk iegrābties. ar Acer tā nav gadījies.

Pilnībā piekrītu....mans ACER porķiks strādā ideāli jau 2gadus un problēmu naw bijis......Bija arī gadījums kur mans Acer vienīgais uztvēra un pieslēdzās wireless tīklam - telpā atradās vēl divi HP un viens HP COMPAQ un neviens no vinjiem tīklu neuztvēra.... :d ACER - DA BEST....