Datuve :: Apple jāmaksā 450 miljoni ASV dolāru liela kompensācija

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 62

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 62

Datuve.lv video
Top.LV

Apple jāmaksā 450 miljoni ASV dolāru liela kompensācija

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.07 19:26  

apple

Augstākā tiesa ir atteikusies izskatīt Apple kompānijas izvirzīto sūdzību e-grāmatas cenu maiņas dēļ, kā rezultātā kompānijai nāksies maksāt 450 miljonus ASV dolāru lielu kompensāciju.

Amerikas Tieslietu departaments izmeklēšanas laikā atklāja, ka Apple bija sadarbojies ar dažiem grāmatu izdevējiem, lai ar kopīgiem spēkiem paaugstinātu e-grāmatas cenas. Kaut arī vilcinoties, tomēr Apple kompānija piekrita samaksāt 450 miljonus ASV dolāru. Tomēr kompānija vēl centās izmantot visas savas juridiskās tiesības un iesniedza sūdzību Augstākajai tiesai, lai lieta tiktu pārskatīta. Taču šodien Augstākā tiesa nolēma neņemt to vērā un neturpināt lietas izskatīšanu, jo gala lēmums jau ir pieņemts.

Tiesa pielika treknu punktu lietai, kas jau sākās vēl 2012.gadā, kad tika atklāta Apple sadarbība ar grāmatu izdevējiem - “Lagardere SCA's Hachette Book Group Inc”, “News Corp's HarperCollins Publishers LLC”, “Penguin Group Inc”, “CBS Corp's Simon & Schuster Inc” un "Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck GmbH's", ar kuriem kompānija centās likvidēt mazumtirdzniecības cenu konkurenci un panākt e-grāmatas inflāciju, tādējādi konkurējot ar Amazon.

Turklāt Tieslietu ministrija arī atklāja, ka e-grāmatas cenas, kuras sākotnēji bija 9,99 ASV dolāru - paaugstinājās līdz pat 12.99 un 14.99 ASV dolāriem. Neskatoties uz to, kompānija nesamierinājās ar tiesas pieņemto lēmumu, un vēlējās, lai lēmums tiktu lauzts, citādi tas kaitēšot konkurencei un valsts ekonomikai, tomēr Augstākā tiesa nesniedz sīkākus komentārus par šo lietu.

Saistītie raksti