Datuve :: Adobe laiž klajā ārkārtas atjauninājumu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 82

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 82

Datuve.lv video
Top.LV

Adobe laiž klajā ārkārtas atjauninājumu

Ievietoja: OskarsM @ 2016.04.11 21:23  

adobe

Adobe (ADBE) ir izlaidusi klajā ārkārtas atjauninājumu priekš Flash Player, jo drošības pētnieki ir atklājuši kļūdu, kas spēj nodarīt kaitējumu lietotāja datoram - tādēļ kompānija aicina visus savus lietotājus atjaunināt programmatūru uz jaunāko versiju.

Datoru drošības firma Proofpoint ir viena no trim pētniekiem, kas cenšas noskaidrot problēmu, kas ransomware vīrusam ļauj nokļūt lietotāja datorā caur Flash Player. Ransomware vīrus parasti šifrē lietotāja failus un pieprasa samaksu, lai lietotājs tās varētu atgūt.

Jāpiemin, ka pēdējā laikā šis vīruss ir apņēmis gan slimnīcas sistēmas, gan dažādus kompānijas elektroierīces, kuriem nekas cits vien neatliek, kā samaksāt izvirzīto summu, lai atgūtu par tām kontroli.

Turklāt Adobe paziņoja, ka šī problēma lielākoties pastāv uz sistēmām, kas izmanto Windows 10 ar Flash Player versiju 20.0.0.306 vai vecāku. Tomēr Adobe neatklāja, cik daudz Flash Player lietotāji varētu būt inficējušies ar šo datora vīrusu, ņemot vērā, ka pasaulē Flash Player izmanto vairāk nekā 1 miljards datoru.

Flash Player ir ļoti populārs, kuru lielākoties izmanto, lai skatītos video, animācijas un citas multivides. Piedevām Flash spraudņi (plug-ins) priekš tīmekļa pārlūkprogrammas un operētājsistēmas ir pieejami bez maksas.

Šī nav pirmā reize, kad Adobe piedzīvo ko tādu. 2013.gadā kompānija piedzīvoja ļaunāko hakera uzbrukumu, kur hakeriem izdevās iegūt datus par gandrīz 3 miljonu lietotājiem.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 karuuzo @ 2016.04.12 15:47

Jautājums kas vairāk rada apdraudējumu, tas caurums vai fleš players kā tāds :) Ne pa velti Apple viņus pasūtīja un neielika iFonā

#2 OskarsM @ 2016.04.12 19:13

Šķiet, ka Flash Players, un ja Tev gadījuma tāds ir - iesaku atjaunināt to uz jaunāko versiju. Kā saka "drošs paliek drošs".

#3 dzeks @ 2017.10.19 16:05

flash pielikums jau ir novecojis , labāk koncebtreties uz pārlūkiem dotiem dziņiem. html5 vajadz'ertu uzlabot videoklipu un citu saturu prom no flash dziņa, jo katram pārlūkam vajadzētu savu flash versiju piem, tā varētu diferecet ja kada versija būtu uzlazta.