Datuve :: Vai Microsoft un Adobe plāno sadarbību?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 63

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 63

Datuve.lv video
Top.LV

Vai Microsoft un Adobe plāno sadarbību?

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.10.08 18:15  

Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers pavisam nesen ar dažiem citiem Microsoft darbiniekiem ieradās Adobe birojā uz slepenu tikšanos ar Adobe izpilddirektoru Šantanu Narajenu. Vairāk nekā stundu garajā tikšanā reizē tika pārrunāti vairāki jautājumi, taču viena no galvenajām pārrunu tēmām esot bijis Apple, tā dominēšana mobilo tālruņu tirgū un tas, kā uzņēmumi kopā varētu cīnīties pret Apple. Vienā no piedāvātajiem variantiem Microsoft iegādātos Adobe.

Laikraksts The New York Times uzzināja vairāk informācijas par šo slepeno tikšanos no abu uzņēmumu darbiniekiem un konsultantiem, kas piedalījušies minētajā pasākumā vai cieši saistīti ar uzņēmumu. Savus vārdus darbinieki nav vēlējušies atklāt, jo ne Adobe, ne Microsoft nav pilnvarojuši darbiniekus sniegt šādu informāciju.


Microsoft un Adobe savulaik ir bijuši konkurenti, piedāvājot līdzīgu programmatūru, un 2007.gadā uzņēmumi kļuva pavisam kaujinieciski noskaņoti, jo Microsoft sāka piedāvā Silverlight – tīmekļa spraudni, kas tieši konkurē ar Adobe Flash.

Adobe preses pārstāve Hollija Kempbela nenoliedza, ka minētā tikšanā tiešām notikusi. „Abu uzņēmumu klientu bāzes pārklājas, un to izpilddirektori reizēm satiekas,” viņa paziņoja. „Taču mēs publiski nekomentējam viņu tikšanās reizē apspriestos jautājumus.” Savukārt Microsoft paziņojuši, ka nekomentēs baumas/pieņēmumus.

Kāds ar šo tikšanos saistītais darbinieks stāstījis, ka abi uzņēmumi pārrunājuši Apple nevēlēšanos izmantot savās portatīvajās ierīcēs Adobe Flash programmatūru un to, vai Adobe un Microsoft sadarbība varētu kavēt Apple.

Kāds cits paskaidroja, ka Microsoft vēlējās pārņemt Adobe jau pirms vairākiem gadiem. Darījums gan netika tālāk par pārrunu līmeni, jo Microsoft baidījās, ka ASV Tieslietu ministrija visticamāk to aizliegt, balstoties uz konkurences likumiem. Darbinieks gan atzīmējis, ka tolaik Microsoft bija dominējošais tehnoloģiju spēks, un Google un Apple nebija tādi giganti, kā šobrīd.

Čikāgas universitātes tieslietu profesors Rendels Pikers intervijā pastāstīja, ka tehnoloģiju aina tobrīd ievērojami atšķīrās no mūsdienu situācijas, tādēļ šāda veida sadarbība vai uzņēmuma pārņemšana šobrīd visticamāk tiktu atļauta.

The New York Times

Saistītie raksti

Komentāri

#1 kristaaaps @ 2010.10.08 19:46

Pareizi ir! Lai tas apple ar savu masīvo cenzūru un tikai saviem produktiem iet ***** ***** ** ***** ****** *****!!!!!!!

Brīvība 4EVER!!!!!

#2 folderis @ 2010.10.08 20:26

...kopuma, skaidribas nekadas no serijas viena un otra tante teica. es gan nevaru iedomaties, ko sis abas komapnijas spetu tadu izveidot, lai pie sevis parmanitu apple fanatus, jo ir ari sodien ne mazums kompaniju, kuras veido visadus kramus, kuri tiesi atbalsta apple razojumus (iphone, ipod).

#3 :D (i have no cookies ;]) @ 2010.10.08 20:31

Un kā tad ar xp un vēlākām windows versijām, kurās iekļāva adobe flash, bez atsevišķas licenses? Tas nav rupjš pārkāpums?