Datuve :: Microsoft HoloLens jaunā aplikācija ļauj veidot īsu filmu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 103

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 103

Datuve.lv video
Top.LV

Microsoft HoloLens jaunā aplikācija ļauj veidot īsu filmu

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.16 21:01  

hololens

Microsoft HoloLens virtuālās brilles iznāks jau šī mēneša beigās - 30.martā, un kompānija patlaban ir aizņemta ar HoloLens aplikācijas izstrādi un demonstrāciju. Pēdējā izstrādātā aplikācija saucās Actiongram - filmu veidotājs, kas ļauj lietotājiem ierakstīt video, mijiedarbojoties ar hologrammām.

Šī programma gan nav domāta, lai konkurētu ar Holivudas cienīgiem filmas efektiem - kompānija vienkārši vēlas, lai HoloLens lietotājiem būtu jautri, veidojot īsus klipus kādam sociālajam tīklam vai citiem nolūkiem.



Video laikā tiek parādīts process: lietotājam, izmantojot HoloLens virtuālās brilles, tiek dota īpaša digitāla izvēlne, kurā var izvēlēties dažādus personāžus - dinozaurus, astronautus, kaķus un pat zombijus, kurus var novietot savā guļamistabā vai citās telpās. Tie spēs darboties savā nodabā un pat uztvert mājas izkārtojumu, proti: ja dinozaurs staigās pa pašu galda malu, viņš var no tā nokrist zemē.

Šķiet, ka katram tēlam ir savas īpašās iezīmes un darbības, lai viens no otra atšķirtos un atbilstu savai būtībai. Viens no cilvēku tēliem spēj pat veidot ar lietotāju savstarpēju dialogu un kopīgi veikt kādas darbības, piemēram - spēlēt videospēli. Šī aplikācija atgādina Microsoft 3D Movie Maker 1995.gadā.

Ideja pati par sevi ir interesanta - veidot radošas programmas, kas tikai papildinās un attīstīs HoloLens iespējas. Manuprāt, dalīties ar šāda veida virtuālās realitātes video ar saviem draugiem būtu aizraujoši, tikai jāsagaida, kad Microsodt HoloLens būs pieejama tirgū, lai redzētu tās īsto potenciālu. Vienīgā problēma pagaidām varētu būt cena: HoloLens virtuālās brilles maksās ap 3000 ASV dolāru.

Saistītie raksti