Datuve :: Microsoft ir izveidojis ar vienu roku vadāmu tastatūru viedtālruņiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

Microsoft ir izveidojis ar vienu roku vadāmu tastatūru viedtālruņiem

Ievietoja: OskarsM @ 2016.01.27 11:28  

WordFlow

Ikviens, kurš lieto viedtālruni ar lielu ekrānu, zina, ka rakstīt ar vienu roku nav nemaz tik viegli - piemēram, sasniegt burtus Q, W vai A. It īpaši tas attiecas uz cilvēkiem ar mazākām rokām un pirkstiem, kuriem ikreiz nākas izmantot abas rokas, lai uzrakstītu kādu tekstu.

"Microsoft" kompānija ir radījusi šai problēmai risinājumu, izveidojot "Word Flow" funkciju "Windows Phone" viedtālruņiem, kas ļaus raiti rakstīt arī tikai ar vienas rokas palīdzību.

"Word Flow" tastatūras izvietojums līdzinās varavīksnes formai, un tā ir izvietota viedtālruņa ekrāna labajā apakšējā stūrī, lai pirkstiem nebūtu pārlieku jāizstiepjas, sasniedzot tālākos burtus. Savukārt kreiļi, kuri telefona rakstīšanai izmanto kreiso roku, varēs "Word Flow" tastatūra pagriezt otrādi, kā rezultātā tastatūra atradīsies ekrāna kreisajā apakšējā stūrī.

"Microsoft" nav pirmie, kas ieviesuši ko šādu rakstīšanai viedtālruņos - savulaik to jau īstenoja Ronalds Maklarens (Ronald MacLaren) ar savu "Thumblay" tastatūru. Jāatzīst, ka šī varētu būt viena no "Microsoft" labākajām "Windows Phone" funkcijām, kuru droši vien izmantos liela daļa lietotāju, it īpaši tie, kuri ar viedtālruni ikdienā raksta itin bieži vai izmanto to biznesa vajadzībām.

"Word Flow" tastatūra tiks izlaista jau tuvāko mēnešu laikā.

Saistītie raksti