Datuve :: Sony priecīgi par Apple iPad sacelto ažiotāžu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 64

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 64

Datuve.lv video
Top.LV

Sony priecīgi par Apple iPad sacelto ažiotāžu

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.01.30 16:18  

Trešdien Apple oficiāli prezentēja baumām apvīto un ilgi gaidīto planšetdatoru iPad. Jaunā ierīce, kas būtībā ir palielināts iPhone/iPod Touch, iespējams pelnīs uz šo mazāko Apple preču popularitātes rēķina, aizpildot to pašu nišu, kurā ietilpst netbook’i un UMPC. Apple fani uzskata, ka šī ierīce varētu būt drauds e-grāmatu lasītājiem Amazon Kindle un Sony Pocket Reader. Ja tā tiešām ir, šo konkurentu uzvedība šķiet neparasti vienaldzīga. Sony, kurš ar iPad konkurē divās jomās – ar e-lasītājiem un spēļu ierīci (PSP Go), uzskata, ka pat varētu gūt labumu no iPad parādīšanās.


Sony Digital Reading nodaļas prezidents Stīvs Heibers (Steve Haber) stāsta: „Digitālo grāmatu biznesam tikai nāk par labu tas, ka parādījusies vēl viena ierīce, kuras funkciju klāstā ietilpst šo grāmatu lasīšana. Šādām ierīcēm būs galvenā loma pārejā no drukātajām uz digitālajām grāmatām. Sony koncentrējas uz šādu ierīču izstrādi un tic, ka digitālo grāmatu pārdošanas apjomi pārsniegs pārdoto drukāto izdevumu skaitu piecu gadu laikā vai pat ātrāk.”

Drukāto izdevumu nāves paredzēšana gan varētu būt pārdrošs solis, taču tas nav nekas jauns – Amazon un Sony par to runā jau krietnu laiku. Interesantākais gan ir tas, ka Sony patiešām uzskata, ka palielinātā interese par planšetdatoriem un digitālajām grāmatām, kas apņēmusi Apple ražojumus, tikai palīdzēs Sony pārdošanas apjomu uzlabošanai. Sony noteikti ir kāda sajēga par digitālo grāmatu biznesu, jo uzņēmums šajā jomā ir otrais aiz Amazon.

Turklāt Sony ir kāda priekšrocība pār konkurentu Apple – vienkāršāki ierīču nosaukumi, par kuriem cilvēki neņirgājas. Kopš iPad parādīšanās, tā nosaukums izpelnījies ne visai labu kritiku, jo cilvēki uzskata, ka tas atgādina kādu sieviešu higiēnas preču nosaukumu.



DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 skicētājs WWW @ 2010.01.30 18:44

Sievietēm nenoliedzami vairāk noder biksīšu ieliknīši, nekā iPad.

#2 anddiiss @ 2010.01.30 18:57

Sāk likties, ka cilvēki arvien ātrāk vēlas visu datorizētu, tā lai nebūtu pat nemazākais sīkums jādara..
Pilnīgi un galīgi neatbalstu tādu hui*u !! Drukāt grāmatas un punkts, nāvi digitālajiem lasītājiem.

#3 rhee @ 2010.01.30 19:51

Gaidam, tad jaunos MyPad

#4 humunumu apua @ 2010.01.30 20:17

#2 Tā kā mums pavisam tuvaa naakotnee draud energo krīze globālā mērogā tad padomā loģiski kas ir resursefektīvāk  nocirst pusmežu priekš viena rakstnieka vai pateret 3kw uzrakstot grāmatu un dažus w gadā uzglabājot grāmatu e-veikalos ... sportot vajag dzīvē nevis spēlēs to gan vajag :P

#5 budziz @ 2010.01.30 21:57

Patik vai ne, bet drukatajiem darbien nav nakotnes. Pilniba gan jau neizzudis, bet masvedaa tas nebus.

Ari e-gramata/avize ir tikai parejas stadija, kas visticamak ari pazudis, tiklidz bus normalas sistemas text->balss. Cilveki ir slinki, kapec musdienas arvien mazak lasa avizes, bet vairak zinjas utt uznjem no radio un tv?

Un pa visam tala nakotne informaciju sanems pa tieso smadzenes :)

#6 damncrow-nav-ielogojies @ 2010.01.30 22:19

Ja ja, sehr korrect, nummer pieci... nākotnē atklās veidu kā ieliet gudrību ar karoti mutē :D

#7 Sccandal @ 2010.01.31 00:02

Izklausās loģiski par to pus mežu vienam rakstniekam. Bet tik un tā es tādu e-book izmetu miskastē, un ar NASA uz marsu sūtu prom (tāpēc NASA pastāv). Man patīk grāmatu smarža, lasīt tās dienas gaismā, izmantot. Tiešām neredzu nākotnē, ka grāmatas varētu izsust.

#8 ruk @ 2010.01.31 09:37

nu ir jau ari elektroniskie displeja risinajumi kur tiek lasiits ar āra gaismas palidzibu.

#9 humunumu apua @ 2010.01.31 10:09

#7 e-lasītājam ir elektroniskais papīrs bez sava apgaismojuma kas identiski kā papīrs nenogurdina acis pie ilgstošas lasīšanas, tam ir vajadzīgs papildus apgaismojums vai nu dienasgaisma vai ari kads cits ... uz datora ir gruti lasīt tapēc, ka datora ekranam ir vairāki slāņi nevis viens kā papīram, acis redz tos visus, un smadzenem vajag lielaku piepūli, lai saprastu redzamo ...

#10 humunumu apua @ 2010.01.31 10:15

Pirmais iPad's man liekas ir tas pats kas pirmais iPhone ... ne isti kkas ne arī sava nozīmes sfēra viņam nav paķerts kkas no visa un apgraizīts ... Nāks nākamie iPadi ārātad jau būs ok bet šis ir tikai tāda prewiev versija, jo kkas jau bija jāparāda citādi pārējie (hp/acer utt... ) jau sāk demonstrēt savus kuriem ir nevis Gudrā Telefona OS, bet gan Win7 kas ir pamatīgs sitiens Džobsam zem jostas vietas. iPad ir kkas jauns, tas viedo pats savu darbības sfēru kko pa vidu netbukam un smartfonam bet ja Tev ir abi iepriekšminētie nesaskatu priekškam vajadzīgs iPhone ... manā gadijumā es labprāt ņemtu līdzi sev šādu Padu nekā laptopu jo nekas nav jāatver un netraucē brīžiem lielā klaviatūra (autobusā starp sēdekļiem) tas atvieglotu dažādu izklaidi, bet man nav ne jausmas kā ez uz šāda aparāta varētu kādam kko demonstrēt, tikpat labi varu digitālo fotorāmi aiznest un bildes parādīt...

#11 tastakatkalesmues @ 2010.01.31 19:39

#10
Apple neuztraucas par HP, Acer vai citu brendu razojumiem. Uztaisit pirmo iPad sitik sudigu bija vinu planos, lai varetu laizt tirgu jaunas versijas ar itka baigi revolucionaram jaunam ficham, kgan tadas fichas sen jau ir konkurentu razojumos. Apple ir viena smirdiga kompanija, kuru sen ka vajadzeja noslaucit no zemes virsas. Zaglji.

#12 karlisown @ 2010.02.01 00:45

maksā viņš pārāk dārgi un tas manā skatijumā nav nekas vairāk kā palielināts ipod's