Datuve :: Sony jau aprīlī laidīs klajā jaunu 4K straumēšanas servisu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 89

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 89

Datuve.lv video
Top.LV

Sony jau aprīlī laidīs klajā jaunu 4K straumēšanas servisu

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.30 12:30  

ultra

Sony 29.martā atklāja, ka savu jaunāko 4K straumēšanas servisu, kas saucas Ultra, laidīs klajā jau 4.aprīlī Amerikas Savienotajās Valstīs.

Ultra jau tika minēts šā gada janvārī notiekošajā Consumer Electronics Show pasākumā, kur Sony paziņoja, ka Ultra servisa pakalpojumi būs pieejami caur speciālu aplikāciju, kas ekskluzīvi būs pieejama uzņēmuma HDR 4K televizoros. Turklāt tā ir Android televīzijas aplikācija, un Ultra varēs atvērt pagaidām tikai caur Sony aparatūrām.

Atšķirībā no Netflix pakalpojumiem, Ultra pieprasīs saviem klientiem iegādāties filmas atsevišķi par 30 ASV dolāriem. Šo filmu apjoms ir aptuveni no 40 līdz 50, kas tiks straumētas uz 4K televizoru. Iespējams tādēļ, ka ierīcei nav iebūvēta attiecīga atmiņa, lai nodrošinātu tik daudzu filmu uzglabāšanu. Ja nu gadījumā kāds ir iegādājies Sony jaunos HDR televizorus un dzīvo Amerikā - Jūs par brīvu saņemsiet četras lieliskas filmas, tiklīdz piereģistrēsieties Ultra servisam.

Tāpat Sony vēl paziņoja, ka šajā servisā ir oficiāli apstiprinātas šādas filmas (ieskaitot Sony Pictures and Columbia ražotās filmas) - Concussion, The Night Before un The Walk, kā arī citas diezgan labas un populāras vecākas filmas, proti - Crouching Tiger, Hidden Dragon un Ghostbusters. Piedevām Ultra būs saderīga arī ar Sony kompānijas UltraViolet mākoņa servisu. Un tas savukārt nozīmē, ka UltraViolet lietotāji, kas piereģistrēsies jaunajam Ultra servisam, varēs piekļūt arī Sony-owned filmām, samaksājot 30 ASV dolārus - daļu no šī filma pieejamā klāsta būs iespēja pārveidot 4K formātā.

Ultra nav gluži ideāla, it sevišķi - ja ņem vērā faktu, ka Netflix, Amazon un citi video straumēšanas servisi pievieno 4K saturu ar ikmēneša vai gada abonēšanas maksu un nevis prasa maksu par katru no tām atsevišķi. Bet tas savā ziņā norāda, ka Sony strādā pie tā, lai likvidētu plaisu starp iedzīvotāja pirktspēju, iegādājoties 4K vai HDR tehnoloģiju, vienlaikus piedāvājot pircējiem dažādus šovus un filmas, ko reāli lietotājs var skatīties šajos televizoros. Kompānija gan klusēja un neizteica nekādus komentārus par Ultra servisu iekļaušanu PlayStation 4 konsolēs, taču deva nelielu mājienu par iespējamu 4K īres maksu, kas varētu tikt realizētā nākotnē.

Saistītie raksti