Datuve :: No Mans Sky iznāks 21.jūnijā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 93

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 93

Datuve.lv video
Top.LV

No Mans Sky iznāks 21.jūnijā

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.06 13:05  

nomanssky

Spēļu izstrādātāji "Hello Games" ceturtdien sniedza iespēju spēles "No Man’s Sky" interesentiem jau sākt videospēles iepriekš pasūtīšanu. Spēles būtība ir iespēja ar kosmosa kuģi ceļot pa virtuālo visumu.

"No Man’s Sky" vispirms iznāks ASV 21.jūnijā un dienu vēlāk - arī Eiropā PlayStation 4 konsolei un PC platformai, tās cena būs aptuveni 60 EUR. Turklāt spēli varēs par vienu un to pašu cenu iegādāties gan digitālā formātā, gan arī diskos.

Par spēli cilvēki uzzināja šķietami nejauši, kad norisinājās VGX balvu pasākums 2013.gadā, kura laikā kompānijas vadītājs Šons Marijs (Sean Murray) ar nelielu uztraukumu iepazīstināja auditoriju ar vēl nezināmu topošu projektu - "No Man’s Sky".

Pēc šīs spēles iepazīšanas pagāja vairāk kā divi gadi, kad Šons atklāja ko vairāk par šo projektu: spēle sniegs spēlētājiem iespēju izpētīt visumu, tai skaitā galaktikas, neskaitāmas planētas, zvaigznes un daudzus citus visuma glabātos noslēpumus. Vēlāk kļuva skaidrs, kādēļ Šons spēles prezentācijas laikā bija tik nervozs, jo neapšaubāmi "No Man’s Sky" ir viena no ambiciozākajām spēlēm, kāda jebkad ir izstrādāta spēļu industrijā un kuru ir īstenojusi pavisam maza cilvēku komandas - vien 20 darbinieku sastāvā.

nomanssky

"No Man’s Sky" milzīgā un iespaidīgā virtuālā pasaule eksistē, pateicoties īpašiem un sarežģītiem algoritmiem, kas spēj savstarpēji sastādāties, tādējādi nodrošinot tās uzbūvi, un izstrādātājiem nenākas individuāli veidot pārējos elementus.

Spēlētāji var aizceļot uz jebkuru redzamo planētu vai zvaigzni, no kurām katra pilnībā atšķirsies viena no otras. Proti, dažas planētas var līdzināties mūsu Zemei, dažas var krasi atšķirties ar savu dabu, laikapstākļiem (siltas, aukstas, vietām pat radioaktīvas un toksiskas), kā arī ar uz tām mītošajām dzīvajām radībām, ekosistēmām un visu pārējo, lai rastos šķietamība, ka spēlētājs atrodas reālā visumā.

Spēles pasaule ir tik milzīga, sarežģīta un saturīgi bagāta, ka paši izstrādātāji brīžiem pat nezina, ko var sagaidīt un sastapt "No Man’s Sky" visuma apslēptākajos stūros. “Neviena cita spēle nepiedāvā tik milzīgu, izpētāmu spēles pasauli, un "No Man’s Sky", par spīti tās mazajai komandai un niecīgajam budžetam, sola lielas lietas, kas aizsāk inovācijas atvērto pasaules tipa spēlēs”, tā izsakās analītiķis Šrams (Schramm) no EEDAR.

nomanssky

Turklāt apbrīnojamākais ir tas, ka "No Man’s Sky" visums sastāv no 18 kvintiljoniem planētu, kas ir prātam neaptverami liels skaitlis. Tas nozīmē, ka spēlētājiem fiziski nav iespējams izpētīt visas planētas un visu pārējo, ko sniedz "No Man’s Sky". Daudzas planētas un citi kosmosā mītošie objekti atrodas tik tālu, ka to pat nav iespējams sasniegt. Ne velti spēļu izstrādātāji apgalvoja, ka ceļošana pa vienu planētu vien var aizņemt vairākas stundas vai pat dienas, nesasniedzot gala mērķi. Ceļa laikā spēlētājs var nepārtraukti uzdurties kaut kam jaunam un vēl neredzētam.

"Hello Games" partneris ir Sony, kas atbalsta "No Man’s Sky" projektu, un Šrams uzsver, ka tā ir nenoliedzami viena no gaidītākajām PlayStation 4 spēlēm. “Tas PS4 noteikti dos lielākas priekšrocības pār pārējām konsolēm”, viņš teica. “Jāatzīst, ka 60 EUR priekš digitālās spēles varētu būt diezgan daudz, taču vairums piekritīs, ka "No Man’s Sky" ir šīs naudas vērta”.

Lai gan pastāv arī iespēja, ka topošais 'No Man’s Sky" ambiciozais un daudzsološais projekts savu vērienīgumu un līdz šim raisīto sajūsmu varētu ātri vien zaudēt, ja spēle relīzes dienā no kritiķiem saņems zemus vērtējumus. Tad spēles augstā cena visticamāk varētu nelabvēlīgi ietekmēt spēles pārdošanas apjomus, kas nebūt nenāks par labu spēļu izstrādātājiem.

nomanssky

“Tāds variants ir iespējams, ja spēle beigu beigās nepiedāvās dažādas alternatīvas, kā likt spēlētājiem ar lielu intrigu turpināt ceļot pa unikālo pasauli, kurā ir tik daudz planētu. Tad spēles nosaukums varētu būt vēl mazāk sekmīgs nekā "Hello Games" un Sony šķiet”, sacīja Šrams.

Jāpiebilst, ka "No Man’s Sky" ir indie spēle, kuru izstrādājusi neatkarīga kompānija. Līdz ar to "Hello Games" ir viens no tiem daudzajiem piemēriem, ka nav vajadzīgs milzīgs budžets, lai radītu kaut ko fascinējošu. Pietiek vien ar ideju un gribasspēku to sasniegt, neskatoties uz šķēršļiem.

Saistītie raksti