Datuve :: 3D Robotics kopā ar Sony strādā pie drona pasaules atainošanai 3D formātā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 68

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 68

Datuve.lv video
Top.LV

3D Robotics kopā ar Sony strādā pie drona pasaules atainošanai 3D formātā

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.08 11:36  

3Drobotics

Lidojošo bezpilota lidaparāti jeb dronu bizness nenoliedzami turpina attīstīties, un tos ražojošās kompānijas nepacietīgi vēlas arvien vairāk ienākt tirgū. 3D Robotics, kas ir vieni no lielākajiem ASV bezpilota lidmašīnu ražotājiem, vakar paziņoja par sadarbību ar kompānijām Autodesk un Sony, lai radītu augstas kvalitātes lidojošu Solo dronu.

3D Robotics jaunā iekārta spēj skenēt apkārtējo vidi - ēku konstrukcijas, tiltus un citus objektus, un spēj uzņemtos rezultātus pārveidot 3D formātā un nosūtīt tos inženieriem caur mākoņservisu, tādējādi brīdinot inženierus par kādu esošu šķērsli.

Vēl nesen drons tika aprīkots ar GoPro kamerām, taču tagad kompānija atklāj - bezpilota lidotājs izmanto jauno Sony UMC-R10C kameru, kas oficiāli tiks atklāts tikai aprīlī Lasvegasā, kur norisināsies NAB (National Association of Broadcasters) pasākums. Tur arī tiks demonstrēts 3D Robotics Solo versija ar Sony kameru.

Sony jaunā kamera ļauj uzņemt krietni detalizētāku attēlu nekā GoPro, turklāt tā spēj augstās izšķirtspējas bildes nosūtīt caur mākoņservisu jau lidojuma laikā un nevis tikai pēc piezemēšanās, kad ir iespēja izņemt SD karti.

Piedevām Solo “enterprise edition” versija nāks kopā arī ar Sony planšetdatoru, kurā būs lejupielādēta Autodesk FORGE programmatūra. “Pieprasījums ir liels”, stāsta Autodesk direktors Dominiks Poulikens (Dominique Pouliquen). “Nav neviena būvniecības kompānija, kuri nebūtu ieinteresēti UAV (unmanned aerial vehicle jeb lidojošie bezpilota lidaparāti) attīstībā”.

Kā apgalvo 3D Robotics, tad līdz ar jaunieviesto Sony kameru, kompānija plāno ieviest arī multispektrālo un termālo kameru - specializētu aparatūru, kas spētu skenēt ne tikai ēkas, bet arī lauksaimniecības teritorijas, ķīmiskās rūpnīcas un naftas platformas.



Autodesk ir izrādījusi interesa par bezpilota lidmašīnas industriju jau kādu labu laiku. Pērn kompānija ieguldīja savus līdzekļus SkyCatch projektā - cita kompānija, kas izmanto dronus 3D kartes izveidei reālā laikā priekš vietām, kur atrodas dažnedažādas celtniecību konstrukcijas. Tā rezultāts ļautu bezpilota lidotājiem droši pārvietoties, ievērojot 3D kartes maršrutu. Patlaban SkyCatch ir ieinteresēta savu biznesu veidot Japānā, kur nav tik stingu ierobežojumu pret droniem un kur pastāvošās demogrāfiskās tendences ir samazinājušas darbspējīgumu.

3D Robotics ir izstrādājuši arī vēl vienu dronu, kam sekmīgi un oficiāli ir ļauts pārvietoties ASV gaisa telpā. Tas ir DJI drons, kas pagaidām ir viens no dominējošajiem mūsdienu dronu vidū, jo tā ražotāji ir panākuši ASV tirdzniecības atvieglojumus tehnoloģijām, kas lauku rajonos apsmidzina augus. “Tā vēl ir agrīnajās dienās, taču mēs esam otri labākie”, tā izteicās 3D Robotics kompānijas izpilddirektors Kriss Andersons (Chris Anderson).

Saistītie raksti