Datuve :: Kā 9 lielākās pasaules kompānijas tika pie saviem nosaukumiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 105

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 105

Datuve.lv video
Top.LV

Kā 9 lielākās pasaules kompānijas tika pie saviem nosaukumiem

Ievietoja: OskarsM @ 2016.04.11 21:55  

kompānijas

Vai esi kādreiz aizdomājies - kā mūsdienu populārās kompānijas ir tikušas pie saviem nosaukumiem? Pateicoties panākumiem un popularitātei, šie nosaukumi tagad ir pazīstami un zināmi teju ikvienam. Taču aiz katra no tiem slēpjas kāda reāla nozīme. Rakstā uzzināsi, kā dažas lielākās pasaules tehnoloģiju kompānijas ir tikuši pie saviem nosaukumiem un ko tie reāli nozīmē.

google

Google
Interneta gigants savu nosaukumu aizņēmās no vārda "googol", kas ir matemātisks termins, ar kuru apzīmē lielu skaitli 1 un kam seko 100 nulles.

amazon

Amazon
Kā stāsta Amazon boss Džefs Bezos (Jeff Bezos), tad viņš savu kompāniju vēlējās nosaukt ar burtu, kas sākas ar A, jo tas alfabētā ir pirmais burts. Turklāt viņš domāja ka pasaules lielākā upe, kas līdzinās viņa nosaukumam (Amazone) - palīdzēs nest lielākus panākumus biznesā.

skype

Skype
Sākotnējais nosaukums bija "Skye Peer-to-Peer", kuru nomainīja uz "Skyper", un no kā vēlāk cēlās mums labi zināms nosaukums - "Skype".

yahoo

Yahoo
Yahoo ir saīsinājums no "Yet Another Hierarchical Officious Oracle", kā arī to apraksta kā izdomātu sugu: rupju, trokšņainu un vardarbīgu Džonatana Svifta (Jonathan Swift) romānā "Gulliver's Travels".

sony

Sony
Sony nosaukums ir atvasināts no vārda "sonus" - latīņu vārds, kas apzīmē skaņu un slenga vārdā - "sonny boy", ar ko 1950.gados Japānā raksturoja gudru un pieklājīgu jaunekli.

blackberry

BlackBerry
Šis nosaukums tika ieviests jau 1999.gadā, jo kompānijas ierīces taustiņi līdzinājās augļiem.

oracle

Oracle
Oracle nosaukums sākotnēji startēja kā kods projektam - pie kā strādāja Larijs Elisons (Larry Elisson) un Bobs Ots (Bob Oats), kompānijas priekš CIA dibinātāji. Tā bija datu bāze, kurai vajadzēja sniegt atbildi uz jebkādu jautājumu.

canon

Canon
Oriģināli to sauca par "Kwanon" - budistu sievietes vārdā Kvanona. Taču vēlāk uzņēmums mainīja nosaukumu uz Canon ,1935.gadā, pievēršot lielāku uzmanību pasaulei.

spotify

Spotify
Spotify dibinātāji Daniels Ek (Daniel Ek) un Martins Lorenco (Martin Lorentzon) bija izdomājuši daudzas idejas, kā nosaukt savu kompāniju. Taču beigu beigās Daniels izteica Spotify. Sākumā pašiem kompānijas dibinātājiem šis nosaukums mulsināja, bet viņi apgalvo, ka vārds ir cēlies no "spot" un "identify".

Saistītie raksti