Datuve :: Amazon Kindle e-grāmatas tiek pirktas vairāk nekā parastās grāmatas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 77

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 77

Datuve.lv video
Top.LV

Amazon Kindle e-grāmatas tiek pirktas vairāk nekā parastās grāmatas

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.07.20 14:21  

Amazon ir paziņojuši par visai nozīmīgu Kindle e-grāmatu sasniegumu – pirmo reizi digitālo grāmatu pārdošanas apjomi pārsnieguši parasto (iespiesto) grāmatu pārdošanas apjomus. Tiešsaistes veikalu gigants ir atklājis, ka uz katrām 100 parastajām grāmatām tiek pārdotas 143 e-grāmatas, un pagājušajā mēnesī pārdošanas apjomu attiecībā bijis neredzēts pieaugums – 180 pret 100.

Tas gan itin nekādā ziņā neliecina par iespiesto grāmatu norietu, jo Amazon nebūt nav vienīgais grāmatu tirgotājs pasaulē. Taču šāds pavērsiens pavisam noteikti spilgtāk izceļ strauji augošo tirgus segmentu. Turklāt Kindle nav vienīgā platforma, kurai paredzētās e-grāmatas kļūst arvien populārākas – Amerikas Izdevēju asociācija ziņo, ka šajā gadā e-grāmatu pārdošanas apjomi visā tirgū ir četrkāršojušies.


„Šāds rezultāts ir apbrīnojams, ja ņem vērā, ka mēs pārdodam iespiestās grāmatas jau 15 gadus, bet Kindle e-grāmatas tikai 33 mēnešus,” stāsta Amazon izpilddirektors Džefrijs P. Bezoss (Jeffrey P. Bezos).

Amazon nesen samazināja Kindle e-grāmatu lasīšanas ierīču cenas, turklāt lietotāji tagad var piekļūt iegādātajām e-grāmatām, izmantojot programmas savās iOS, BlackBerry un Android ierīcēs, kā arī datoros.

Kāda ir jūsu attieksme pret e-grāmatām?

Pocket-lint

Saistītie raksti

Komentāri

#1 popkorns @ 2010.07.20 15:27

Šādas vajadzētu ieviest skolās. Vienreiz nopērc pa 100Ls un lieto. Katru gadu uzliec updeitus, un gatavs. Somas vieglākas un nav katru gadu pa 30-40Ls jāiepērkas "lētajos" grāmatniecības veikalos.

#2 Jaunais @ 2010.07.20 15:50

to popkorns

Tu ko, nedrīkst pie mums ko tādu ieviest. Kā tad izdevēji varēs ļimonus pelnīt :)

#3 Dzens @ 2010.07.20 15:52

Mani no Kindle vai kāda cita lasītāja iegādes attur vairāki aspekti. Pirmkārt, protams, pieradums. Lasīt papīra grāmatu ir ērtāk. Vieglāk ir pašķirt uz kādu vietu atpakaļ vai uz priekšu utt. Otrkārt, grāmatas parasti pērk ar domu, ka tās kalpos ilgi, t.i., ka varēšu arī pēc 10 vai 15 gadiem paņemt, pārlasīt utt. Zinot tehnoloģiju attīstību varu paredzēt, ka pēc 10 gadiem mans Kindle lasītājs izskatīsies pēc aizvēsturiska lūžņa, ja vien vispār darbosies. Tas nozīmē, ka vēlākais pēc gadiem 5 man būs jāpērk jauns lasītājs. Bet tas neiepriecina. Turklāt vai jaunais lasītājs pēc 15 gadiem atpazīs šodien lietotu formātu? Tas nozīmē, ka būs jāpārkonvertē visas grāmatas.
Galu galā pagaidām palieku pie papīra grāmatas. Kindle ir savas priekšrocības - grāmatas ir nedaudz lētākas un tās neaizņem nekādu telpu. Faktiski vari vazāties apkārt ar visu savu bibliotēku. Tomēr pagaidām šie plusi man nešķiet pietiekams iemels Kindle iegādei. Pirmkārt, ja nu ir vajadzība nopirkt kādu lētāku kindle grāmatu, tad to tāpat var izdarīt ar Kindle for PC, bet tas Kindle iekārojamību krietni mazina. Protams, uz laptopa ekrāna lasīt nav tik ērti, bet ekstrēmos gadījumos var pieciest. Ja dodos ceļojumā, tad parasti ņemu līdzi pāris grāmatas, kuras arī lasu. Vazāt līdz visu bibliotēku nav vajadzības.

#4 Dzens @ 2010.07.20 15:54

#2
Tas gan ir aplams apsvērums, jo izdevēji var pelnīt arī e-grāmatām. Zaudētāji ir vienīgi grāmatu tirgotāji, jo e-grāmatu gadījumā šis posms tiek apiets. E-grāmatu lasītājus tirgo turpat, kur laptopus.

#5 rumis @ 2010.07.20 15:54

#1 ASV vai Igaunijā, jā. Runājot par Latviju, par Latviju "vis" skaidrs.:)

#6 Skurstenis. @ 2010.07.20 17:10

Tie eink ekrāni parāk lēni pāršķiras. Man lasot bieži sanāk lēkt pāri lieliem teksta gabaliem, vai šķirstīt atpakaļ. PDA tas ir viegli izdarāms.
Neteiktu, ka uz papīra ērtāk lasīt, tas tāds pieradums vairāk. Grāmatas mīkstajos vākos, un citas reizēm iespiestas tā, ka jālasa ir teksts uz izliekti ieliektās virsmas. Nav ērti. Jātur ar abām rokām. Citreiz atkal vējš vēl uzpūš un lapas šķirsta.
Tad vēl pati grāmata - klucis jāstaipa līdzi, bet elektroniski var veselu bibliotēku nest.
Par formātu novecošanos nav ko uztraukties, būs konvertācijas rīki tam visam.
Jāatcerās, arī, ka elsktroniskās grāmatas ir plašāk pieejamas, un daudzas var pilnīgi par velti dabūt. Ja to visu būtu jāpērk uz papīra, tad naudas nepietiktu.
Kā arī - daudzas grāmatas izlasu tikai vienu reizi, un tad tās paliek kā mirusī krava grāmatplauktā.

#7 eee @ 2010.07.20 18:24

Varēja būt krāsaina bilde

#8 Dzens @ 2010.07.20 21:25

#6
Protams, ka būs konvertēšanas rīki, bet tas tik un tā nozīmē, ka tas viss būs jākonvertē. Kamēr man ir abas rokas, tikmēr varu paturēt grāmatu ar abām rokām. Bibliotēku man līdzi nēsāt nav nekādas vajadzības. Par velti vai par lētu naudu iegūstamās grāmatas var skatīties arī uz laptopa. Turklāt lielākā daļa no tām, ko par velti var dabūt ir pilnīgi bezvērtīgi izdevumi. Tāpēc jau arī ir par velti. Par plašo pieejamību arī neesmu drošs. Katrā ziņā ir vesels lērums grāmatu, kuras elektroniski nav pieejams - gan jaunas, gan vecas. Es parasti nepērku grāmatas, kuras ir vienreiz lasāmas. Patiesībā, lielāko daļu grāmatu savā grāmatplauktā vēl neesmu izlasījis, tāpēc kaut kādi finansiāli ierobežojumi spiež saglabāt kaut kādu saprātu jaunu grāmatu iegādē.
Minētie apsvērumi pagaidām ir pietiekami lai tos 100 un vairāk Ls iztērētu kaut kā savādāk, nevis pirktu e-lasītāju.

#9 KakTussss @ 2010.07.20 22:56

Kindle ir gana ierobežots lasītājs e-grāmatām - formātos un funkcijās. Un ņemot vērā to, cena jamam ir kosmiska.

#10 Vilniz @ 2010.07.21 09:18

ir graamatas kuras pagruuti biblioteekaas atrast, shaubos vai egramatu klaasts latieshu valodaa ir pietiekams

#11 Skurstenis. @ 2010.07.22 09:58

Gaumes lieta, kas nu kuram svarīgāks.
Ļoti daudz grāmatu var dabūt tulkotas krieviski. Tur ir tūkstošiem autoru, no klasiķiem līdz mūsdienām. Lielākā daļa no tām ir lasāma vienkārši kā txt faili, jo ilustrāciju nav vai arī tās nav būtiskas.
Par pieejamību dažreiz ir tā, ka elektroniski tā grāmata ir, bet papīra jau vairs nav, pārāk veca un netiek izdota.
Grāmatu turēt ar abām rokām, ok, es šodien vilcienā taisni lasīju vienu papīra grāmatu. Nepatīk man tas lapu saliekums, labāk ir plakana virsma.
Pārkonvertēt - cik tad tur tā darba, un cik bieži tas notiks?

#12 johaidī @ 2010.07.23 08:13

fui, elektrogrāmatas iesūkā

#13 Vilniz @ 2010.07.30 09:10

Krieviski vienmeer graamatas ir bijushas dabuujamas kaa jau te mineeja no a - z, neesmu nevienu krieviski vai kaadaa citaa valodaa graamatu izlasiijis liidz galam, ja lasiit, tad tikai lv