Datuve :: "Amazon" izrāda savu jaunāko lidojošo robotu, kas piegādās paciņas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 65

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 65

Datuve.lv video
Top.LV

"Amazon" izrāda savu jaunāko lidojošo robotu, kas piegādās paciņas

Ievietoja: OskarsM @ 2015.11.30 18:21  

amazon drone

Laiciņu atpakaļ jau informējām, ka pastnieku vietā drīz strādās roboti, un šķiet, ka tas tiešām notiks. "Amazon" laiž klajā jaunāko video, kurā redzams lidojošs prototips, kas spēs nogādāt paciņas pa gaisu klientiem 30 minūšu laikā, iespējams - pat vēl ātrāk. Šī tehnoloģija ir zināma kā "Prime Air", kuru tiek veidota sadarbībā ar "Amazon".

Gods stāstīt par šo "Prime Air" lidaparātu tika piešķirts Džeremijam Klārksonam (Jeremy Clarkson - bijušais populārajā raidījuma "Top Gear" vadītājs), kas nelielā video (kā viņam pieņemts asprātīgi izteikties) pastāstīs vairāk par šo "Amazon" brūvēto garadarbu.



Pēc video var noprast, ka lidojošais robots ir daļēji kā helikopters, daļēji kā lidmašīna, kas pilda tām atbilstošas funkcijas, lai nodrošinātu sekmīgu pacelšanos, lidošanu un nosēšanos. Kā apgalvoja "Amazon Prime Air" pārstāve Kristena Keiša (Kristen Kish), tad "Prime Air" dizains ir veidots tā, lai tā spētu veikt lielus attālumus, sekmīgi pacelties augšup un nosēsties. Vairāk par lidaparāta parametriem: tiek minēts, ka robots sver 55 mārciņas (aptuveni 25 kilogrami) un ceļas augšup gluži kā helikopters, sasniedzot 400 pēdas (122 metru) augstumu un ātrumu 15 jūdzes (24 kilometri) stundā.

amazone drone

Tehnoloģija spēs izmantot dažādus sensorus, lai noteiktu tai apkārt esošos šķēršļus, kas var gadīties gan lidojuma, gan nosēšanās laikā uz zemes, tādējādi izvairoties no sadursmes un negadījumiem. Kā īpaša iespēja jāmin tas, ka robots, pirms tuvosies Tavas mājas durvīm, nosūtīs ziņu uz Tavu mobilo telefona numuru, lai pabrīdinātu - "pastnieks" kuru katru mirkli būs klāt.

Video vēl var noprast, ka tiks "Amazon" klientiem tiks mājas pagalmā izveidota speciāli atveltīta "Prime Air" nosēšanās laukumi, kurā arī varēs saņemt savu ilgi gaidīto paciņu. Pagaidām vēl nav īsti zināms, kad šo brīnumu varētu sagaidīt reālā dzīvē, taču šīs ierīces prototipi tiek pastāvīgi izstrādāti un pārbaudīti Amerikas Savienotajās valstīs, Lielbritānijā un Izraēlā. Taču es pieļauju, ka jau 2016.gadā mēs varētu to sagaidīt, tiesa - diez vai Latvijā.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 d_l @ 2015.12.01 09:49

puisjiem aizmirsaas piebilst, ka lidojumi iespeejami tikai ideaalos laika apstaakljos. amerikas pasta deviize "ne sniegs, ne lietus, ne karstums un tumsa nekavees nogaadaat suutiijumu jums" nez vai tiks realizeeta, mhhhhh

#2 smaragds @ 2015.12.23 14:39

2016 - nekad. Kaa min 3-5x gadus vajag, lai ieviestu. Likumu pielaagoshanas nenotiek aatri. Plus tehniskas probleemas pietiekami ir.