Datuve :: SpyEye izplatīšanai ļaundari izmanto Amazon S3

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 112

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 112

Datuve.lv video
Top.LV

SpyEye izplatīšanai ļaundari izmanto Amazon S3

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.08.12 11:22  

Kaspersky Lab apkopotā informācija liecina, ka 2011. gada jūlijā datu uzglabāšanas mākoņpakalpojums Amazon Simple Storage (Amazon S3) tika intensīvi izmantots kaitīgo programmatūru izplatīšanai.

Mākoņpakalpojumu izmantošana nelikumīgām darbībām vairs nenotiek tikai atsevišķos gadījumos. Saskaņā ar Kaspersky Lab pētījumiem ļaundari ne vienu vien nedēļu izmanto Amazon, lai izplatītu SpyEye. Turklāt Amazon S3 pakalpojumu cena nav nopietns šķērslis veiksmīgiem kibernoziedzniekiem.


Lai izmantotu Amazon S3 pakalpojumu, ir jāizveido konts Amazon Web Services. Lai to veiktu, ir jāievada īstas personas identifikācijas dati un likumīga maksāšanas līdzekļa rekvizīti. Šo šķērsli ļaundari pārvar, izmantojot lietotājiem nozagtos datus.

«Mākoņpakalpojumu izmantošana uzbrukumu veikšanai strauji uzņem apgriezienus, pārvēršoties par nopietnu apdraudējumu, kas prasa steidzamus aizsardzības pasākumus,» atzīmē Kaspersky Lab eksperts Horhe Mjeress, piebilstot, ka uzņēmums ir nosūtījis Amazon informāciju par tā domēnu izmantošanu noziedzīgiem mērķiem.

Papildu informācija: http://www.securelist.com/ru/blog/40668/Zloumyshlenniki_ispolzuyut_Ama…

Saistītie raksti