Datuve :: Zinātnieki vēlas radīt kredītkarti, ko neviens nespēs viltot

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 68

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 68

Datuve.lv video
Top.LV

Zinātnieki vēlas radīt kredītkarti, ko neviens nespēs viltot

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.01.19 08:14  


Viens no bankas karšu trūkumiem ir tāds, ka ar īsto aprīkojumu un atbilstošām zināšanām tās var visai viegli klonēt. Tā ir problēma ne tikai tiem cilvēkiem, kuriem kredītkartes tiek nozagtas, bet arī bankām, kam jāaptur krāpnieciskās darbības. Tā vien liekas, ka karšu viltošana varētu kļūt par vēsturi, ja Tventas Universitātes teorētiskā sistēma kļūs par realitāti. Tā vietā, lai izmantotu skaitliskos kodus, kas nav pati drošākā metode, tiks izmantota kvantu fizika.

Vienkāršiem vārdiem sakot, magnētiskās līnijas vietā nākotnes kredītkartēm vienā pusē būs iestrādāta līnija ar nanodaļiņām. Kad banka piešķirs karti savam klientam, tad uz šo līniju iedarbosies ar lāzera palīdzību, pēc nejaušības principa atstājot tajā nospiedumus. Kvantu zīmējums, kas būs radies pēc lāzera apstrādes, būs tieši tik unikāls, lai to nespētu viltot. Atšķirībā no citām augstas klases aizsardzības un pretviltošanas idejām, zinātnieku komanda apgalvo, ka šī kvantu drošības autentifikācija darbojas reālajā pasaulē, un, acīmredzot, to ir viegli īstenot ar pašlaik pieejamo tehnoloģiju palīdzību.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 SpiegS @ 2015.01.19 09:43

Raksta avotu studijā!

#2 tower9 @ 2015.01.19 20:17

Es ar neattiektos no avota...

#3 kukurumba @ 2015.01.20 15:15

Man gan nekas nav pretī, ja Baiba neatklāj raksta avotu, pietiek ar to, ka raksts ir saistošs un interesants un citiem IT portāliem atliek nolaizīties :P