Datuve :: Elektronu mikroskopi neļaus zagļiem slēpt nozieguma pēdas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 141

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 141

Datuve.lv video
Top.LV

Elektronu mikroskopi neļaus zagļiem slēpt nozieguma pēdas

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.02.25 07:45  


Gandrīz jebkurš policists var apliecināt, ka sērijas numurs reti palīdz noķert zagli – apņēmīgie noziedzinieki parasti ir pietiekami gudri, lai to likvidētu un tādējādi nevarētu pierādīt viņu saistību ar pastrādāto likumpārkāpumu. Nacionālā Standartu un Tehnoloģiju Institūta zinātnieki ir atraduši veidu, kā no jauna atgūt šos skaitļus un apturēt zagļu noziedzīgos gājienus.

Viņu jaunajā metodē tiek izmantots elektronu mikroskops, kas atrod bojātos rakstus tēraudā, padarot rakstzīmes redzamas pat tad, ja tās ir tikušas nopulētas un pilnībā paslēptas. Pašreiz šim nolūkam izmantotās metodes strādā vien dažreiz un nereti nodrošina tikai neskaidrus pavedienus, taču mikroskops ļauj iegūt neapstrīdamus pierādījumus, ko var izmantot tiesā. Lai policisti varētu izmantot jauno metodi, būs jāpaiet zināmam laika periodam. Šobrīd 8 skaitļu identificēšana aizņem 3 dienas, taču šī procesa laiku jaunās metodes izstrādātāji cenšas ievērojami samazināt, veicot optimizācijas darbus.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 d_l @ 2015.02.26 08:52

tu, skukjeen, pati saproti ko skricelee?

#2 Kofers @ 2015.03.02 23:16

Raksta doma ir par vehicle identification number (VIN) atgūšanu pēc oriģināla noslīpēšanas un numura pārsišanas. Metāla struktūrā paliek oriģināla pēdas, kuras samērā labi arī ar patlaban pieejamām tehnoloģijām var nolasīt.

#3 Janka77 @ 2015.03.11 09:53

Tas taču akmens laikmets, VIN numurus izgriež, vai ar autogēnu izkausē veco, ieklāj mīkstāku metālu un iesit jaunu. Ekspertīzē var pateikt vai numurs ir mainīts, un neko vairāk. Varbūt ieročiem u.c. tehnikai noder atsevišķos gadījumos.