Datuve :: Krievijas hakeri uzlauzuši interneta kameras visā pasaulē

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 59

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 59

Datuve.lv video
Top.LV

Krievijas hakeri uzlauzuši interneta kameras visā pasaulē

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.22 06:30  


Krievijas hakeriem izdevies pieslēgties un iegūt piekļuves datus neskaitāmām tiešsaistes kamerām mājokļos un uzņēmumos visā pasaulē. Lielbritānijas Informācijas komisāra birojs (ICO) lūdza Krieviju dzēst konkrēto interneta vietni, ar kuras starpniecību veiktas noziedzīgās darbības. Ja tas netiks izdarīts, tad ICO ņems kontroli pār situāciju savās rokās.

Kā tapa zināms, hakeri esot piekļuvuši novērošanas kamerām un bezvadu bērnu monitoriem. Daļa šo ierīču esot bijušas pilnībā neaizsargātas, bet citas – apsargātas ar viegli uzlaužamām parolēm. Kopumā hakeriem izdevies pieslēgties 500 kamerām, bet vēl viņi ir piekļuvuši vairāku tūkstošu kameru informācijai. Šim nolūkam noziedzinieki izmantojuši tīmeklī pieejamos standarta piekļuves akreditācijas datus. Upuru vidū ir, piemēram, sporta klubs Mančestrā, birojs Lesterā un māja Birmingemā.

Lielbritānijas Informācijas komisāra birojs dara visu iespējamo, lai vietnes darbība tiktu izbeigta. Kopīga mērķa labā tā sadarbosies ar ASV patērētāju aizsardzības iestādi - Federālo tirdzniecības komisiju.

Noziedzīgā interneta vietne ir reģistrēta Austrālijas pārvaldītā ārzonā. Pirmās ziņas par to saņemtas no Makao un Honkongas, pēc tam arī no pašas Austrālijas un Kanādas.

Ja arī jūs izmantojat šādas ierīces, tad savlaicīgi parūpējieties par savu drošību! Aizsargājiet piekļuvi tām ar spēcīgu paroli, kas sastāv vismaz no 8 simboliem, kas ir lielo, mazo burtu, skaitļu un simbolu kombinācija. Neaizmirstiet to arī regulāri mainīt!

Saistītie raksti

Komentāri

#1 edc @ 2014.11.22 13:32

Dzeltenās preses virsraksts. Ne tur lauzuši, ne tur visas kameras. Džeki vienkārsi savākuši vienuviet kameras, kas ar noklusētajiem iestatījumiem pieslēgtas Internetam

#2 szeks @ 2014.11.22 14:51

saprotams, vismaz telefonam parasto paroli aizstaju ar apgriezto, vai vispar tikai ar sev zinamiem simboliem, protams lai es r4edzot klaviaturu varu atcereties si metode tomer strada.