Datuve :: Veic DDoS ar uzlauztām novērošanas kamerām

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 80

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 80

Datuve.lv video
Top.LV

Veic DDoS ar uzlauztām novērošanas kamerām

Ievietoja: Xan @ 2015.10.23 12:07  

Sistēma ir klasiskā – nopērc jaunu ierīci, pievieno internetam, aizmirsti par to. Tā kā tagad pat tējkannas ir pievienotas internetam, šādu ierīču skaits tikai kāpj. Bet šis nav raksts par to, kā ļaundari pieslēdzas un sabojā tavu dienu, ieslēdzot tējkannu. Tā vietā viņi uzlauzto ierīci izmanto, lai veiktu DDoS uzbrukumus citiem.


kameras

Nesen tika konstatēts DDoS uzbrukums. Sekundē tika veikti 20 000 pieprasījumi. Kad sāka skatīties cauri uzbrucēju IP, izrādījās, ka daži uzbrucēji ir no tā paša kvartāla. Un tās ir bijušas novērošanas kameras. Vienlaicīgi uzbruka 900 kameras no visiem pasaules nostūriem.

kameras

2014. gadā pasaulē bija 245 miljoni novērošanas kameru, un tās ir tikai tās, kas ir reģistrētas. Pavisam noteikti skaitlis ir daudz lielāks un nereģistrētās kameras uzstādījuši nevis drošības speciālisti, bet privātpersonas, padarot tās vēl nedrošākas. Milzīgā daļā no šīm kamerām var iekļūt ar noklusējuma (default) loginu. Konkrētā uzbrukuma upuri apskatīja tuvakās kameras un varēja tajās ielogoties. Tajās redzēja tuvējā veikala durvis. Devās uz veikalu, satika vadītāju, izskaidroja situāciju un palīdzēja kameru “iztīrīt”. Tā līdz pēdējam mirklim turpināja sūtīt uzbrukumus.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 d_l @ 2015.10.23 20:58

reeciigi
liidz sjim es domaaju, ka tu esi parasts mulkjis. peec sjii raksta skaidrs ka tu esi bezgaliigs idiots.

#2 Draxo @ 2015.10.23 21:07

Vecais "es esmu gudrs un zinu visu, bet visi pārējie ir idioti... visus nolikšu, bet pats neko par tēmu nepateikšu" sindroms jau laikam nav ārstējams, ne? :)

Ar Boot nepietiek, kur izpausties, prasās arī šeit pasprēgāt? Ja šeit visi ir tādi idioti, tad vienkārši neapmeklē šo lapu, viedais cilvēk - Tu paliec savā smilšu kastē, mēs savējā.

#3 d_l @ 2015.10.23 23:43

dievinu troleet pajolinjus. nu nevaru sev aizliegt sjo priecinju :>