Datuve :: iPhone uzlauzējs saņem 1 miljonu dolāru.

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 74

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 74

Datuve.lv video
Top.LV

iPhone uzlauzējs saņem 1 miljonu dolāru.

Ievietoja: Xan @ 2015.11.03 11:42  

Sen zināms, ka lieli uzņēmumi piedāvā lielas naudas summas, lai cilvēki ziņotu par atrastajām ievainojamībām. Ir arī tāda kā pelēkā tirgus daļa – starpnieki. Tie ir uzņēmumi, kuri paši iepērk informāciju par ievainojamībām un tad ar tām vēršas pie uzņēmumiem. Tas garantē uzlauzējam ātru peļņu bez garas procedūras un sniedz papildus anonimitātes iespēju.

iPhone uzlauzts

Līdz ar to paša uzlauzēja vārds nav zināms. Apple pašiem nav šāda programma, kas maksā par atrastajām kļūdām. Kļūdas “pircēji” paziņoja, ka tā tiks nodota lielam uzņēmumam, kurš ir Forbes 500 topā. Iespējams, ka tas uzņēmums būs kaut kādā veidā saistīts ar CIP vai NSA, jo tieši viņi ir izrādījuši vislielāko interesi šo telefonu iekļūšanā, jo pašiem tas nav izdevies.

Anonīmā hakeru grupa ir atradusi iekļuvi, izmantojot kopā kādas 3 ievainojamības.
Cita hakeru grupa no Ķīnas arī atrada, kā “uzlauzt” telefonus, tomēr tas nav atbildis konkursa noteikumiem, jo to nav bijis iespējams izdarīt attālināti.

Vai summa tiks tiešam izmaksāta, nav zināms, ka arī to nebūs īsti iespējams pierādīt, ja hakeru grupa vēlēsies arī turpmāk palikt anonīma.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Haiduk @ 2015.11.05 17:18

virsrakstā vienskaitlis, bet balva daudzskaitlim. IZCILI.