Datuve :: Hakeri uzlauž iKettle tējkannu, iekļūst Wi-Fi tīklā.

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 65

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 65

Datuve.lv video
Top.LV

Hakeri uzlauž iKettle tējkannu, iekļūst Wi-Fi tīklā.

Ievietoja: Xan @ 2015.10.21 15:54  

Tagad pie interneta pievienots ir pilnīgi viss. Tas šķiet diezgan ērti. Es labprāt gribētu ledusskapja kameru, kurai varu pieslēgties un pārbaudīt, kas mājās ejot jānopērk. Tomēr problēma ir tāda, ka ķēde ir tikai tik stipra, cik tās vājākais posms. Ja kāda no kopējā tīklā saslēgtajām ierīcēm ir viegli ievainojama, tāds ir viss tīkls. Piedāvājam iKettle.


tehnoloģijas

Nosaukums, diemžēl, nav izdomāts. Tas tiešām ir iKettle. Ar tā palīdzību vari to ieslēgt, sēžot vēl istabā. Kā arī ar tā palīdzību hakeri tiek pie tavas Wi-Fi paroles. Sistēma ir diezgan vienkārša – pret māju pavērš antenu, panāk, ka tai pazūd internets. Tad hakeris izmanto oriģinālā tīkla SSID. Tajā iČaiņiks ielogojas, izmantojot tam doto Wi-Fi paroli. Viss, tā nu hakeriem ir rokās. Sistēmas izpildījums gan ir sarežģītāks, bet to būtu ieteicams apgūt, kaut vai lai varētu citiem teikt, ka esi uzlauzis tējkannu.

Tā nu datoriķi, izmantojot karti, kurā tiek apkopoti pieejamie Wi-Fi tīkli, braukāja pa Londonu un uzlauza visus lepno tējkannu tīklus. Tomēr bija iespējams panākt ko vairāk. Aplikācija, ar kuru komandē tējkannu, izmanto nedrošu protokolu. Izmanto pin kodu, kas iPhone telefoniem sastāv no 6 simboliem, bet Android – tikai no 4. Līdz ar to, uzlaužot šo kodu, hakeris var bez ierobežojuma... Uzvārīt tējkannā ielieto ūdeni. Saprotams, nepatīkami, bet tomēr ne kritiski. Interesanti, vai var šādi atcelt tējkannas drošības sistēmas un atstāt ieslēgtu sildelementu uz nenoteiktu laiku...

Galvenais hakeru plāns nebija sabojāt tējas laiku, kas Lielbritānijā noteikti tiktu uzskatīts par terorisma paveidu. Mērķis bija pierādīt, cik šādas sistēmas ir nedrošas. Viņi jau iepriekš līdzīgā veidā uzlauza ledusskapjus, kas pieslēgti tīklam.


Saistītie raksti

Komentāri

#1 Lielais_Lacis @ 2015.10.22 09:36

Tādas aizdomas,ka drīz ražošanā būs nonākusi arī i_tualtes pods. Tas būšot pieslēgts pie wifi un gadījumā,ja to hakeri uzlauzīs, tad ir jāuzmanās,jo iespējams vairs nevarēsi aizskalot prom visus ''labumus'':)

#2 banan @ 2015.10.22 10:58

šis raksts mani iepriecināja

#3 atlans @ 2015.10.22 16:11

šī tēma bija no Krievijas tur bija lidzigi lauzieni tikai ar wi fi kartēm gludeklos. Driz bus poga off network? kā domājiet?