Datuve :: Ķīna sākusi arestēt hakerus, kas uzbrūk ASV

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 99

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 99

Datuve.lv video
Top.LV

Ķīna sākusi arestēt hakerus, kas uzbrūk ASV

Ievietoja: Xan @ 2015.10.12 10:27  

Šī gada septembrī ASV un Ķīnai noslēdzot abpusēju līgumu par sadarbību kibernoziegumu izmeklēšanas jomā, pavisam noteikti nebija skaidrs, vai tas tiks ievērots. Ļoti bieža prakse ir pie sarunu galda parakstīt visu, bet īstenībā neieviest nekādas izmaiņas un aizbildināties.


Bilde ņemta no WashingtonPost.com


Tomēr Ķīna patiesi sākusi rīkoties un pēc ļoti ilga neaktivitātes posma ir arestējusi hakeru grupu, kas bija veikuši industriālo spiegošanu. Tieši šī joma ASV uztraukusi visvairāk – hakeri, kas zog noslēpumus no ASV uzņēmumiem un tad par kārtīgu naudu tos pārdod vietējajiem Ķīnas biznesiem. Daži eksperti aprēķinājuši, ka šādā veidā ASV katru gadu zaudē desmitiem miljardu dolāru.

Bija pavisam skaidrs, ka ASV tas ir apnicis un tā nolēmusi rīkoties. Tika noslēgts līgums ar Ķīnu, izveidots saraksts ar nīstākajiem noziedzniekiem un tas nodots Ķīnai. Gadījumā, ja Ķīna tomēr neplānotu nemaz rīkoties un šos noziedzniekus nearestētu, ASV sāka plānot sankcijas. Tās bija paredzēts ieviest pret uzņēmumiem, kuri ir guvuši peļņu no hakeru nozagtajiem datiem.

ASV vēlētos redzēt arī turpinājumu šiem arestiem – notiesāšanu. Un tādu, par kuru tiktu ziņots sabiedriskajos medijos, lai to ievērotu. Pagaidām gan nav īsti skaidrs, vai būs arī vēl kādi aresti, jo nav īsti skaidra Ķīnas motivācija. Diezgan droši var pieļaut, ka Ķīna nesāka rīkoties kādu jaunatklātu morāles normu dēļ. Tā ir biznesmenis un tas varētu būt tikai labas gribas žests, veikts īsi pirms abu valstu vadoņu tikšanās. Lai parādītu, ka tā arestēs noziedzniekus, tikai tāpēc, lai attālinātu sankcijas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 marchus WWW @ 2015.10.12 12:48

itkā asv hakeri neuzbruktu ķīnai

#2 lv WWW @ 2015.10.12 13:36

Gan jau, ka noruna ir, ka arī amīši ņems ciet hakerus, kas uzbrūk ķīnai, vismaz pašnodarbinātos, ne valsts apmaksātos.

#3 atlans @ 2015.10.12 19:35

skarbie vīri joprojām lieto windows xp, īsts spēks.

#4 nikos @ 2015.10.19 16:12

atlans rakstīja:

skarbie vīri joprojām lieto windows xp, īsts spēks.

Toties vislabākais spēks.