Datuve :: Pētījums: Kredītkartes dati atklāj tavu identitāti

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 101

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 101

Datuve.lv video
Top.LV

Pētījums: Kredītkartes dati atklāj tavu identitāti

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.02.04 08:07  


Masačūsetsas Tehnoloģiju Institūta zinātnieki ir izpētījuši nejauši izvēlētus anonīmus kredītkaršu datus un secinājuši, ka vairumā gadījumu ir iespējams identificēt to īpašniekus, izmantojot vien datus par 4 pirkumu veikšanas vietām un datumiem.

MIT pētnieki atklāja, ka ar 4 nelielu pirkumu veikšanas datumiem un vietām ir pietiekami, lai identificētu 90% cilvēku datubāzē, kas aptver 3 mēnešu garu kredītkaršu transakciju vēsturi, ko veido 1.1 miljona cilvēku veiktie darījumi.

Kad pētnieki analizēja arī informāciju par pirkumu cenām, pietika tikai ar 3 atskaites punktiem, lai varētu identificēt vēl lielāku cilvēku skaitu datubāzē. Tas nozīmē, ka kāds, kuram ir 3 tavu nesen veikto pirkumu čeku kopijas vai arī 1 čeks, 1 tava „Instagram” fotogrāfija un 1 tavs ieraksts „Twitter” par tikko iegādāto tālruni, var ( ar 94% lielu iespējamību) izdalīt tavas kredītkartes datus no miljons citu cilvēku datiem.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 zults @ 2015.02.04 12:49

Vot ta jaunumu pastāstīja.

#2 Juris1986 @ 2015.02.24 10:09

Tāpat kā visas vietnes bāz coookies tavā datorā un pēc tam tracko ko tu dari, visas šitās kredītvietnes kā http://primefinance.lv un vēl nez kas nemaz nebrīdina lietotājus par savām darbībām.

#3 dzeks @ 2015.08.23 13:12

Dati vienalga ir pieejami tikai bankai! ir tas snoffings kad ķer ko tu interesējies vai noperc, jo tadi seko tiesi internetveikaliem bet tas ari viss, jo katramn veikalam var but savs profils vienigais banka un tikai veikals, es partasti maz perku bet daudz čekoju kas ir lētaks.