Datuve :: Anglijas banka izmantos Facebook un Twitter procentu likmes noteikšanai

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 187

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 187

Datuve.lv video
Top.LV

Anglijas banka izmantos Facebook un Twitter procentu likmes noteikšanai

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.12.30 09:48  


Ja tu centrālajā bankā būtu atbildīgs par procentu likmes noteikšanu miljoniem Apvienotās Karalistes iedzīvotāju, tad spēja pareģot ekonomikas tendences būtu sevišķi noderīga. Lai to izdarītu, Anglijas bankas pārziņā ir daudz dažādu rīku, bet tirgus izpēte bieži vien paļaujas uz iepriekš izmantotiem kritērijiem.

Mēģinot ātrāk iegūt datus, banka ir izveidojusi īpašu uzdevumu vienību, kas interneta vidē meklēs pavedienus par aktuāliem valsts ekonomikas jautājumiem konkrētajā brīdī, izpētot biežāk meklēto informāciju tīmeklī, kā arī tādus sociālos tīkus kā „Facebook” un „Twitter”.

Saskaņā ar „Sky News” sniegto informāciju, pasaules astotā vecākā banka tagad izvērtēs darba meklējumu biežumu interneta vidē, lai noteiktu potenciālo bezdarba līmeni, un pārraudzīs cenas internetā, novērtējot inflāciju. Anglijas banka apgalvo, ka plāno izmantot mūsdienīgās pasaules sniegtās iespējas, lai jau nākamā gada sākumā palīdzētu kontrolēt nekustamo īpašumu tirgu.

Interneta resursu izmantošana ir viens no piemēriem, kā kompānijas uzlabo sava darba kvalitāti - tūlītējas informācijas iegūšanai tās apstrādā un analizē lielu daudzumu digitālo datu, nevis izmanto tradicionālās datu bāzes.

Saistītie raksti