Datuve :: Facebook strādā pie slengu vārdnīcas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 113

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 113

Datuve.lv video
Top.LV

Facebook strādā pie slengu vārdnīcas

Ievietoja: kapanen @ 2016.03.09 19:48  

Facebook

Sociālā tīkla gigants Facebook strādā pie programmatūras, kura būs spējīga izveidot vārdnīcu slenga apkopošanai Facebook sociālajā vietnē. Šai programmatūrai būs spējas skenēt unikālus vārdus, kuri tiek izmantoti Facebook sociālajā portālā un tā mācēs atpazīt, vai šiem unikālajiem vārdiem ir īpaša nozīme kādā noteiktā cilvēku grupā.

Slengs ir īpašs valodas paveids, ko savā starpā lieto kādas sociālas grupas pārstāvji.

Saskaņā ar iesniegto patentu, programmatūra meklēs atkārtotu izmantošanu konkrētiem vārdiem un lietotājiem, kuri koplieto noteiktus atribūtus, piemēram, valodu un atrašanās vietu. Pēc tam, kad programmatūra ir noteikusi, ka jaunvārds ir lielā mērā saistīta ar konkrētu definīciju, tas tiks pievienot terminu vārdnīcai.

Ja vārda lietojamība sākas sarukt, tad šis vārds tiks svītrots no vārdnīca. Vārdi tiks pievienot arī pie vārdnīcas, pamatojoties uz lietotāju aptaujas rezultātiem.

Facebook ir iesniedzis patenta pieteikumu šai vārdnīcai. Patenta pieteikumā tika minēts par iespēju izveidot nepieciešamo interfeisu, kas ļautu lietotājiem pievienot, noņemt un rediģēt vārdus vārdnīcā.

Saistītie raksti