Datuve :: Kāpēc daļa cilvēku ir atkarīgi no Facebook?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

Kāpēc daļa cilvēku ir atkarīgi no Facebook?

Ievietoja: kapanen @ 2016.03.10 19:54  

addicted

Droši vien esiet pamanījuši, ka, ieejot Facebook portālā, bieži ir redzams, ka cilvēki pārāk daudz dalās ar dažādu informāciju. Nemitīgi publicējot atjauninājumus par brokastīm, pusdienām un vakariņām vai attiecību problēmām, dažiem Facebook lietotājiem šķietami vienkārši patīk dalīties ar katru savu dzīves aspektu. Zinātnieki uzskata, ka cilvēki, kuri ļoti bieži izmanto Facebook „share” funkciju, vienkārši ir ieprogrammējuši sevi to darīt.

Kādā Berlīnes universitātē, zinātnieki ir atklājuši vienkāršu iemeslu, kāpēc daļa cilvēku pārāk daudz dalās ar sevi un citu informāciju sociālajā tīklā. Pētījumu autors Dr. Dars Mešī (Dr Dar Meshi) ir konstatējis, ka cilvēkiem, kuri jūtas spiesti dalīties ar informāciju par sevi internetā, ir palielināta aktivitāte smadzeņu reģionā, kas atbild par sociālās izziņas un atlīdzības saistīto apstrādi.

Izmantojot medicīnā pazīstamo Funkcionālo magnētisko rezonansi, tā atklāj, ka brīžos, kad cilvēks nolemj dalīties Facebook vietnē ar sevis saistīto informāciju, uz to reaģē noteiktas smadzeņu daļas.

Pētījumā tiek piebilsts: "Dalīšanās visā ar sevi notiekošajā ir visur esoša rīcība, kas var nodrošināt adaptīvas priekšrocības indivīdiem. Efektīvi prezentējot sevi citiem, kas ietver dalīšanos ar sevis saistītu informāciju, ir ārkārtīgi svarīgas sociālās prasmes, spēlējot lomu profesionālo panākumu jomā, piemēram, palielinot draugiem savu romantisku pievilcību vai citus svarīgus dzīves aspektus."

Saistītie raksti