Datuve :: Elastīgu šķiedru implants ārstēs smadzenes, nenodarot tām kaitējumu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 92

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 92

Datuve.lv video
Top.LV

Elastīgu šķiedru implants ārstēs smadzenes, nenodarot tām kaitējumu

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.01.27 07:50  


Šobrīd smadzeņu implanti ir visai nepilnīgi – tie parasti spēj mērīt tikai vienu noteiktu lielumu, un to uzbūve var bojāt audus. Abas minētās problēmas nākotnē vairs nesagādās raizes, ja praksē tiks realizēts MIT elastīgo šķiedru implanta projekts. Zinātnieku komanda ir radījusi ļoti plānas, elastīgas polimēra šķiedras, kam ir pielāgojami kanāliņi ķimikāliju, elektroimpulsu un gaismas transportam.

Šādi implanti varētu ne vien ārstēt pacientu ar medikamentiem un gaismas stimulāciju, bet arī noteikt atbildes reakciju ar elektrodiem – tādējādi varētu uzzināt, vai konkrētie ārstniecības līdzekļi iedarbojas labvēlīgi, vai arī nē. Lokanais un neuzbāzīgais dizains būtu pilnībā drošs, un tas nenodarītu nekādus kaitējumus organismam, sniedzot iespēju uzņemties ilgstošu saslimšanu ārstēšanu un papildu izpēti.

Pašreizējā šķiedru ražošanas metode ir ļoti laikietilpīga, taču pastāv cerība, ka mediķiem jau tuvākajā nākotnē būs efektīvs un nekaitīgs veids neiroloģisku slimību ārstēšanai. Vēl jo vairāk – tas nodrošinās pacientu dzīves kvalitātes uzlabošanos.

Saistītie raksti