Datuve :: Pēc 10 - 20 gadiem roboti varētu aizstāt vairākas cilvēku darbavietas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 81

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 81

Datuve.lv video
Top.LV

Pēc 10 - 20 gadiem roboti varētu aizstāt vairākas cilvēku darbavietas

Ievietoja: OskarsM @ 2015.11.16 14:24  

darbaspēks

Anglijas banka ir izteikusi brīdinājumu, ka nākamajos 10 - 20 gados mašīnas varētu aizvietot vismaz 80 miljonu darbavietu Amerikas Savienotajās Valstīs un 15 miljonus - Lielbritānijā. Rupji rēķinot, tas ir 50% no pieejamām darbavietām abās iepriekš minētajās valstīs.

Tehnoloģijas mūsdienās, varētu teikt, sāk tikai plaukt un zelt, jo vairākus darbus, ko kādreiz darīja cilvēki - jau tagad dara roboti, un bankas galva Endija Helde (Andy Haldane) atzīmēja: "Šīs mašīnas, kas spēj aizstāt cilvēku darbu ir citādākas, vēl sarežģītākas un modernākas nekā pagātnē lietotās. Mūsdienu robotiem ir lielāks potenciāls, kas spēj domāt gluži kā cilvēks un izmantot arī cilvēku līdzīgas ekstremitātes, piemēram, rokas."

Taču Helde uzskata, ka uztraukumam nav pamata, jo mūsdienu roboti pilnīgi nepārņemšot visas darba vietas. "Cilvēki spēs pielāgoties darbā citu veidu uzdevumiem, kur cilvēkiem būs lielāka priekšrocība pār robotiem."

Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad mūsdienu modernās tehnoloģijas radikāli pārveido darbaspēku, spilgti nāk atmiņā Industriālā Revolūcija (18. - 19. gs), kad vairākas rūpnīcas, kurās bija nepieciešami cilvēku roku darbs, tika atlaisti, tādējādi tā vietā nāca dažādu veidu sarežģītas tehnoloģijas. Un tiem cilvēkiem nekas cits vien neatlika, kā meklēt citu darbu. Taču Helde uzskata, ka nākotnē būs pavisam citādi, jo roboti, kuri apveltīti ar mākslīgo inteliģenci, pārņems vairāk vidēji kvalificētus darbus, atstājot cilvēkiem vāji un augstu kvalificētos. Tādējādi cilvēki, kuri strādās vidēji kvalificētos darbos, nāksies darīt vai nu melnos darbus, vai arī - augsti kvalificētos.

Kāds ir Jūsu skatījums uz visām šīm tehnoloģijām - vai patiesi pēc gadu desmitiem pa ielām staigās roboti un visu darīs mūsu vietā?

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Neticis @ 2015.11.17 00:11

Jācer ka dažādu idiotu izraisītie kari nekļūs arvien plašāki un pēc 20 gadiem neatgriezīsimies pie rungas...

#2 Asmodeus @ 2015.11.25 09:17

tas būs Armagedons, vēl pēc 10 gadiem roboti aizvietos visus cilvēkus.
Liekos cilvēkus vienkārši utilizēs