Datuve :: Drīzumā pastnieki vairs nebūs vajadzīgi: to vietā darbosies roboti

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 108

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 108

Datuve.lv video
Top.LV

Drīzumā pastnieki vairs nebūs vajadzīgi: to vietā darbosies roboti

Ievietoja: OskarsM @ 2015.11.13 18:44  

tehnoloģijas

"Royal Mail" (Lielbritānijas pasta serviss) boss Moja Grīna (Moya Green) ir izrādījusi interesi par bezpilota lidmašīnām vai kravas automobiļiem, ko būtu iespējams vadīt bez cilvēka klātbūtnes. Viens no iemesliem, kāpēc šādu domu Moja Grīna apsver - modernās tehnoloģijas atvieglotu cilvēka darbu un uzlabotu servisu.

Amerikas Savienotās Valstis giganti "Amazon" un "Google" jau strādā un eksperimentē ar šādu veida transportlīdzekļa tehnoloģijām, kamēr Šveicē "Swiss Post" (pasta serviss) jau faktiski apkalpo savus klientus ar bezpilota lidaparātu, kas spēj nogādāt pat veselu kilogramu smagu paciņu. Iespējams, tādēļ šīs tehnoloģijas attīstībā ir interesēts arī "Royal Mail".

tehnoloģijas

Grīna ikgadējā rīkotajā CBI pasākumā izteicās: "Ja plāns īstenosies, tad šis iecerētais serviss sākotnēji apkalpos attālākas vietas, kā, piemēram, lauku teritorijas, kur piegādās mazus sūtījumus." Šāds variants Grīnu iepriecinātu, jo patlaban "Royal Mail" nepiedāvā lauku teritorijās tik kvalitatīvu servisu kā apdzīvotās vietās - pilsētās. Tādēļ modernās tehnoloģijas uzlabotu šo situāciju, kā arī piegādi padarītu efektīvāku.

Pati Grīna vēlas redzēt, kā šīs satriecošās tehnoloģijas darbotos, un jau iztēlojas dienu, kad šī ideja realizētos, un kad tiktu veidoti automaģistrāles šīm tehnoloģijām. Neskatoties uz to visu, viens no Kanādiešu speciālistiem piebilda: "Šāda veida tehnoloģijas varētu izklausīties radikāli, taču ir skaidrs - agri vai vēlu tiks arī likta lietā."

Protams, pastāv arī skeptiskā puse. Proti - kā šīs tehnoloģijas izturēs skarbos laikapstākļus, kā tās pasargāt no zagļiem un no ierīču uzlaušanas. Ir vēl daudz citu jautājumu, kas māc bažas. Bet viens gan ir skaidrs - staigājoši, lidojoši vai braucoši pasta roboti nav vairs aiz kalniem.

Saistītie raksti