Datuve :: Japānas veikalos tagad strādā arī roboti

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 87

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 87

Datuve.lv video
Top.LV

Japānas veikalos tagad strādā arī roboti

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.12.03 07:55  


Kopš šī gada decembra roboti Pepper ir sastopami veikalos Nestlé, kur darbojas kā kafijas automātu pārdevēji. Viņi gan paši nepasniedz kafiju, bet konsultē klientus. Katrs Pepper robots ir spējīgs izskaidrot visu nepieciešamo informāciju par produktu un tā apkopi, veidojot individuālu sarunu ar klientu.


Pepper ir pirmais robots, kas līdzinās cilvēkam gan izskata, gan arī īpašību ziņā, un tas ir paredzēts dzīvošanai kopā ar cilvēkiem. Interesanti, ka Pepper pārzina arī ķermeņa valodu. Robots nepilda uzkopšanas vai ēst gatavošanas funkcijas, taču tas var sarunāties ar cilvēku, atpazīt un reaģēt uz dažādām emocijām, kā arī patstāvīgi kustēties un dzīvot. Tas spēj sazināties ar balss, pieskārienu un emociju palīdzību. Pašlaik tas saprot jau 4,5 tūkstošus vārdu japāņu valodā.


Japāņu kompānijas jau ilgi ir darbojušās pie robotu izstrādes, lai uzlabotu ražošanas produktivitāti ar modernām robotiskām tehnoloģijām.

Šogad veikalos darbu uzsāks 20 roboti, bet jau 2015. gadam kompānijai „Nestlé” ir lieli plāni, proti, veikalos nodarbināt tūkstoš robotus.

Šis ir tikai robotu popularizēšanas sākums. Kompānija „SoftBank” plāno pārdot robotus japāņu ražotājiem jau nākamgad, taču tās ilgtermiņa mērķis ir padarīt robotus par cilvēka sabiedrotajiem mājās. Nākamgad roboti nonāks pārdošanā, maksa par Pepper ir nepilni 2 tūkstoši ASV dolāru.

Saistītie raksti