Datuve :: Birojā pie datora strādāsim guļus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

Birojā pie datora strādāsim guļus

Ievietoja: OskarsM @ 2015.11.18 12:40  

altwork

Cilvēki, kuriem darbs ir saistīts ar datoru un kuri datorkrēslā pavada neskaitāmas stundas, bieži vien izjūt diskomfortu mugurā, plecā, kakla rajonā un citās ķermeņa vietās. Sēdēšana ilgstoši vienā pozā un neizkustoties ir kaitīga veselībai. To sauc par mazkustīgumu, un tas (kā arī ārsti apgalvo) ietekmē stāju, saīsina dzīves ilgumu un pat var radīt vēzi (kā arī citas slimības).

Protams, ka mūsdienās ir neiespējami iedomāties dzīvi bez elektronikas. Cilvēki arvien vairāk pavada laika sēžot - spaidot telefonu, planšetdatoru, stacionāro vai portatīvo datoru un sazin vēl kādus citus gadžetus, tādēļ ir ļoti aktuāls jautājums par cilvēka veselību. Dažas kompānijas jau labu laiku izstrādā dažnedažādus krēslus, kas sniedz cilvēkiem komfortu un arīdzan kustību, lai darbojoties ar attiecīgo elektroniku - stīvie muskuļi un locītavas varētu kārtīgi izkustēties. Taču ir viena kompānija, kas ir spērusi pamatīgu soli uz priekšu un izstrādājusi "darba staciju" (Altwork Station"). Šī tehnoloģija ir veidota tā, lai cilvēks, kas strādā ar datoru, spētu strādāt ne tikai sēdus, bet arī guļus (horizontāli). Tā ir līdzīga atpūtas krēslam, kura ir savienota ar galdu un datora ekrānu. Pats vadības panelis atrodas uz galda, un ar to var mainīt pozas uz krēsla kā vien sirds kāro. "Šī tehnoloģija ļaus jums strādāt pie datora, kā vien Jūs vēlaties, mainīdama pozas (kas notiek lēni un plūstoši), lai atrastu ērtāko variantu", kā izsakās "Altwork" pārstāvis.



Kompānija apgalvo, ka šis brīnums ir domāts cilvēkiem, kuri datorus izmanto ikdienā darba vajadzībām, tādējādi atvieglotu darbu, piebilstot, ka "Altwork Station" izstrāde prasīja veselus 5 gadus. Tai piemīt magnētisks galds, kas spēj pievilkt un noturēt visādas perifērijas ierīces (pele, tastatūra, monitors, skaļruņi u.c.), atrodoties pat vertikālā stāvoklī. Taču viena no Lielbritānijas Universitātēm pēc eksperimenta veikšanas (saistībā ar šo mazkustīgo dzīvesveidu pie datora), ir izsecinājuši, ka nav nozīmes, kādā pozā cilvēks atrodas pie datora - ilglaicīgi atrodoties sēdus, guļus, vai stāvus - šā vai tā negatīvi ietekmē veselību.

"Altwork Station" izveidotāji uzskata, ka eksperiments no studentiem nav īsti skaidrs un iespējams varētu būt taisnība, taču lai vai kā, brīžiem mainot pozas pie datora ir daudz reiz veselīgāk, nekā vienā pozā pavadot pie tās teju visu dienu. Tā arī uzskata daudzi eksperti. Ja runājam par "Altwork Station" iegādi, kas kādam varētu interesēt, tad internetā jau ir iespējams veikt iepriekšpasūtīšanu, kas maksās aptuveni 3850 britu mārciņas.

Saistītie raksti