Datuve :: 8 visu laiku nejēdzīgākās baumas saistībā ar tehnoloģijām

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 75

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 75

Datuve.lv video
Top.LV

8 visu laiku nejēdzīgākās baumas saistībā ar tehnoloģijām

Ievietoja: laivinieks @ 2009.11.18 14:44  

Portāls CNET ir apkopojis 8 viņuprāt visu laiku nejēdzīgākās baumas, kas saistītas ar modernajām tehnoloģijām. Šis saraksts kārtējo reizi apstiprina to, ka cilvēku iztēlei un lētticībai robežu nav.

"Baumu labākā īpašība ir tā, ka tām vajag izklausīties vismaz nedaudz pēc patiesības, lai tām noticētu," savā slejā raksta autors Neits Laksons (Nate Lanxon). "Un ja nu kādas no baumām tiek atspēkotas - tikai mieru! Kuru katru brīdi tiks radīta jau nākamās. Tāpēc mēs esam izvēlējušies 8 absurdākos mītus no tehnoloģiju vēstures, kas ir kalpojuši par pamatu episkiem stāstiem par tehnoloģiskajiem brīnumiem un šausmām."


1. Gaisa skeitborda dēļi (jeb hoverboards) ir īsti. Ja nu kāds nezina, tie pirmoreiz bija redzami ASV zinātniskās fantastikas piedzīvojumu filmā Back to the Future II. Tos it kā izgatavojot uzņēmums Mattel un filmas režisors Roberts Zemeckis pat esot to apstiprinājis, piebilstot, ka tie esot pārak bīstami, lai būtu pieejami veikalos. Viņš apstiprināja šīs neticamās baumas, jo bija noguris no nebeidzamajiem jautājumiem par to, kā lidojoša skeitborda dēļa efekts tika panākts filmā. 80.-tajos gados bērni, tostarp arī pats raksta autors, izmisīgi centās tādus atrast, taču velti.

2. Lielais hadronu kolaideris (LHK) nogalinās mūs visus. "Vai mēs visi mirsim nākamtrešdien?" - tas bija jautājums, ko uzdeva vairāki laikraksti vēl pirms LHK tika palaists pagājušā gadā Šveicē. Baumoja, ka melnais caurums aprīs mūs visus un pēc tam neeksistēs pat tāds jēdziens kā laiks. Ja godīgi, LHK tā pa īstam vēl nemaz nav ieslēgts. Un arī tad, ja tiks, tas mūs visus nenogalinās. Pēc CNET aicinājuma fiziķe Pamela Greja (Dr Pamel Gray) ir izskaidrojusi, kādēļ šīs baumas nav vērtīgākas par govs izkārnījumiem. Tāpēc, lūdzu, ignorējiet visus, kas pareģo pasaules galu.



3. Rentgenstari nav īsti. Īsi pirms 20. gs sākuma fiziķis Viljams Tomsons (William Thomson) nāca klajā ar apgalvojumu, ka rentgenstaru atklāšana ir "māns". To varētu dzirdēt no kāda sazvērestības teorijas apsēsta dzērāja zem Dzelzs tilta, taču par Viljam Tomsonu bija visai neapgāžamas liecības kā par izglītotu vīru. Kā jau bija paredzams, šīs baumas tā arī norima, vēl īsti nesākušās. Patiesība ir tāda, ka šodien mēs jau pētām pasauli ārpus rentgenstariem, izmantojot gamma starus. Kas attiecas uz Viljamu Tomsonu - viņš arī uzskatīja, ka izgatavot funkcionējošu lidmašīnu ir "praktiski neiespējami". Taču kļūdīties ir cilvēcīgi.

4. Mūzikas pārrakstīšana nogalinās mūzikas industriju. Pagājušā gadsimta 80.-tajos gados ierakstu kompānijas nerimtīgi skandināja: "Mūzikas pārrakstīšana no draugu kolekcijas nogalinās mūzikas industriju!" Kasešu zemās cenas apvienojumā ar vienkāršo mūzikas pārrakstīšanas tehniku radīja paniku lielo mūzikas ierakstu kompāniju vidū. Taču, kā redzam, kasetes nenogalināja mūzikas industriju. Un šodien mums ir failu koplietošana internetā. Vienīgais iemesls, kādēļ mūzikas industriju varētu uztraukt internets, ir 80.-tajos gados aizsāktās baumas, kas ir muļķības, - kasetes nenogalināja mūzikas idustriju tāpat kā VHS nenogalināja filmu industriju.



5. Apple nopirks Nintendo. Korporācija Apple it kā vēlējās pārpirkt Nintendo 2006. gadā, kas nenoliedzami ir kāda Apple fanāta radīta pasaka halucigēno sēņu ietekmē. Patiesība ir tāda, ka Apple vēlējās ielēkt aktīvajā spēļu sektorā, taču tai nav bijis vajadzības pēc Nintendo. Viss, ko tai vajadzēja, bija pašai sava aparatūra un spēļu izstrādātāji. Nu, piemēram, Electronic Arts un iPod Touch. Šodien, pateicoties iPhone, App Store ir viens no ātrāk augošajiem spēļu tirgiem pasaulē. Nintendo panākumi nav ne uz pusi tik lieli, pat pateicoties komplektā iekļautajām baterijām.

6. Google nopirks CNET. 2008. gada sākumā pie apvāršņa parādījās baumas, ka Google grasās pārpirkt multimediju uzņēmumu CNET Networks, un tās parādījās neilgi pirms CNET nopirka korporācija CBS. Beigu beigās - tā bija tikai kļūdas rezultātā radīta spekulācija, kas tikai "uzsita" CNET cenu un neko vairāk.



7. Y2K nogalinās mūs visus. 1999. gadā visi domāja, ka pasaule apstāsies. Lidmašīnas kritīs no debesīm zemē, nogalinot visus pasaules bērnus, kodolieroči aktivizēsies paši no sevis, noslaukot no pasaules visus kontinentus. Tika uzskatīts, ka to izraisīs "Millenium Bug" jeb Y2k, kļūda - laika bumba ikkatrā ar datoru saistītajā aprīkojumā. Programmatūras un datoraparatūras labošanai tika tērēti milzīgi naudas līdzekļi, tika izplatīti neskaitāmi reklāmas CD ar "diagnostikas" programmām. Programmatūras izstrādātāji zinās teikt - lai šāda problēma netiktu novērsta, pasaulē būtu jābūt nopietnām ekonomiskās sistēmas problēmām. Taču rezultātā nekas no solītā tā arī nepiepildījās.

8. Bils Geitss ir Antikrists. Šī, nenoliedzami, ir viena no nejēdzīgākajām lietām (ja ne pati nejedzīgākā), ko kāds jelkad ir apgalvojis interneta vidē. Aptuveni pirms desmit gadiem pa pasauli neskaitāmos e-pasta ziņojumos klīda baumas, ka, konvertējot frāzi "Bill Gates III" ASCII ciparrakstā, iegūto skaitļu kopsumma ir 666, kam it kā vajadzētu apliecināt to, ka Geitss ir Antikrists, Sātana dēls. Šķiet, šī apgalvojuma nejēdzībai komentāri būtu vienkārši lieki.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Bruno @ 2009.11.20 15:46

paldies par rakstu!

#2 rumis @ 2009.11.21 18:31

"Apple nopirks Nintendo"

Šis gan ir iespējams, jo Apple mobilās spēles uz IPod un iPhone sāk pārspēt Nintendo mobilās platformas. Ja Nintendo dēļ tā sāks iet slikti, nāksies pārdoties, vai bankrotēt.