Datuve :: Boston Dynamics atklāj savu jaunāko Atlas robotu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 56

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 56

Datuve.lv video
Top.LV

Boston Dynamics atklāj savu jaunāko Atlas robotu

Ievietoja: OskarsM @ 2016.02.24 21:10  

atlas

Boston Dynamics kompānija, kura ir Google pakļautībā, ir izstrādājusi savu jaunāko Atlas robotu, kas prot veikt vēl vairāk kustību un ir krietni stabilāks par saviem priekštečiem. Turklāt robots spēj reaģēt arī uz grūdieniem un bez problēmām piecelties kājās.

Jaunākais Atlas robots ir aptuveni 1 metru un 80 centimetru gar'un sver aptuveni 12 mārciņas. Robots spēj staigāt uz divām kājām, turklāt pat ļoti labi, jo tas spēj pievarēt pat sniegotu mežu un nelīdzenas vietas, sekmīgi saglabājot līdzsvaru un noturēties kājās. Papildu tam robots prot atvērt un aizvērt durvis, pacelt dažādus priekšmetus, piemēram - kastes, un tās sakārtot pa plauktiem. Robots visas darbības pilda un vadās pēc speciāli ievadītiem algoritmiem, sensoru rezultātiem un citām tehnoloģijām.

Jāpiemin arī tas, ka robots spēj noturēties kājās pat pēc spēcīga grūdiena, bet - ja nu gadījumā tas zaudē līdzsvaru un nokrīt, tas bez liekām problēmām var piecelties kājās un turpināt savu darbību. Tas savā ziņā varētu izklausīties pat biedējoši, ja sākam domāt par sekām, ja to kontroles mehānismi nonāktu nepiemērotās rokās.

Savukārt, ja robots krīt pa priekšu, apdraudot savu seju, tā šķietami saprot sekas un spēj attiecīgi reaģēt kā cilvēks, kurš pieliek priekšā savas rokas, lai sevi pasargātu. To dara arī Atlas robots, kas uz brīdi pat līdzinās tādam staigājošajai būtnei kā filmā "Terminators". Turklāt robota elektriskais motors izdala tādas pašas raksturīgas skaņas, kādas ir redzētas fantastikas filmās.



Jāatzīst, ka Boston Dynamics, atšķirībā no daudzām citām robotikas uzņēmumiem, cenšas savus robotus izveidot un pielāgot ikdienas situācijām, piemēram - tos izmantojot mājas uzkopšanai vai katastrofu seku likvidēšanā.

Iepriekš kompānijai ir izdevies izveidot pat divu metru garu robotu, kuram bija nepieciešams kabelis, kas nodrošināja tam vajadzīgo enerģiju, taču robots bija pārāk lēns un ar ierobežotām kustībām.

Boston Dynamics kompānija sākotnēji radīja robotus militārajām vajadzībām līdz pat 2013.gadam, kad Google to nopirka. Arī BigDog un WildCat ir šīs uzņēmuma ražojums - roboti, kuri līdzinās dzīvniekiem.

Jau iepriekš mēs stāstījām par Atlas robotu, kurš spēj uzkopt māju un darīt citas ikdienišķas lietas, taču var manīt, ka Boston Dynamics jaunākais robots ir krietni izaudzis un jau spēj lieliski pārvietoties un saglabāt līdzsvaru pat pēc grūdiena. Pie kam - kompānija noteikti vēl nedomā apstāties pie jau sasniegtā.

Saistītie raksti