Datuve :: Pirmā funkcionālā biroja programmu pakete “Android” planšetdatoriem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 103

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 103

Datuve.lv video
Top.LV

Pirmā funkcionālā biroja programmu pakete “Android” planšetdatoriem

Ievietoja: Draxo @ 2015.11.15 02:28  

Eksperti uzskata, ka līdz šī gada beigām pasaulē būs vairāk nekā miljards planšetdatoru lietotāju, un tas ir divreiz vairāk nekā pirms trīs gadiem. Taču planšetdatoru ērtību un piemērotību biznesa vajadzībām būtībā nosaka tiem paredzētās programmas, kas darbā ar datoru ļauj īstenot ierastās darbības.

Eurostat

Tehnoloģijām arvien attīstoties, planšetdators vairs nav tikai ierīce, kas paredzēta e-pasta izmantošanai vai sērfošanai internetā. Pirms pāris gadiem “Eurostat” veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka ES biznesa organizācijas piešķir saviem darbiniekiem portatīvās ierīces (planšetdatorus, viedtālruņus), lai viņi varētu izmantot e-pastu (88%), sērfot internetā (86%), sasniegt un rediģēt dokumentus (56%).

“Darbs ar dokumentiem ir ievērojams izaicinājums mazākam ierīcēm – viedtālruņiem un planšetdatoriem. Bieži vien nākas dzirdēt, ka tiem paredzētās aplikācijas nav ērtas lietotājam, izkropļo dokumenta satura formatējumu, tām nav pietiekoši daudz funkciju,” atzīst “SoftMaker” programmatūru piedāvājošā uzņēmuma “Baltimax” produktu vadītājs Deivids Švēgžda.

Vācijas programmatūras radītājas “SoftMaker” speciāli “Android” planšetdatoriem paredzētā biroja programmu pakete “SoftMaker Office HD” spēj tikt galā ar biznesa izaicinājumiem darbā ar dokumentiem. Tas ir vienīgais šāda tipa risinājums planšetdatoriem, saglabājot parastās biroja programmu paketes funkcionalitāti, tāpēc planšetdatorā izveidotus vai rediģētus dokumentus nevajag papildus rediģēt uz datora.

Android Office HD

“Office HD” piedāvā lietotājiem trīs atsevišķas dokumentu veidošanas un rediģēšanas programmas, kas ir pilnībā pielāgotas skārienjutīgajiem ekrāniem. Katra biroja paketes programma ir savietojama ar analoģisku “Microsoft Office” programmu. Līdz ar to lietotāji var atvērt, saglabāt un strādāt ar tiem pašiem dokumentiem bez jebkādiem formatējuma izkropļojumiem – gan ar vecāka formāta DOC, XLS un PPT dokumentiem, gan ar jaunajiem DOCX, XLSX un PPTX.

Android Office HD

Izmantojot teksta dokumentu programmu “Textmaker HD”, var automātiski pārbaudīt drukas kļūdas 17 valodās, ievietot komentārus un sekot satura izmaiņām, veidot zemsvītras piezīmes, pievienot ilustrācijas un veikt meklēšanu pēc atslēgvārda, kā arī veidot diagrammas.

attēla_nosaukums

Rēķināšanas programmai “Planmaker HD” ir visas ierastās aprēķinu funkcijas, tā ļauj veidot diagrammas, izvēloties no 80 piedāvātajiem 2D un 3D variantiem. Profesionāļus iepriecinās iespēja uz planšetdatora strādāt ar saliktajām tabulām, izmantot datu konsolidācijas un grupēšanas funkcijas. Programma viegli tiek galā arī ar īpaši apjomīgām datu lapām – vairāk nekā miljons rindām un 16 tūkstošiem sleju.

Android Office HD

Prezentāciju veidošanai un rediģēšanai paredzētā “Presentations HD” ļauj slaidos ievietot multiplikāciju, skaņas un mūziku, veidot slaidu pārejas efektus. Lietotāji šajā programmā atradīs visus ierastos “Microsoft PowerPoint” dizaina elementus, ieskaitot šablonus, krāsu shēmas, tabulas, diagrammas un multimediju objektus.

Visām trijām “Android” planšetdatoriem paredzētajām “SoftMaker Office HD” programmām ir dokumentu eksportēšanas uz PDF funkcija un tās ļauj pieslēgties pie “Dropbox”, “OneDrive”, “Google Drive” un “Evernote” tieši no programmām. “Office HD” šogad tika novērtēta kā labākā biznesa programma britu tehnoloģiju portāla “The Inquirer” rīkotajos “Tech Hero” apbalvojumos.

Lietotājiem ir pieejama arī bezmaksas “SoftMaker HD” versija “SoftMaker Office HD Basic”, kuras programmas bez maksas var lejupielādēt no “Amazon Appstore” un “Google Play”. Bezmaksas versijās pieejamas ne visas programmu iespējas, darbojas tikai pamatfunkcijas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 AhaOho @ 2015.11.25 22:21

Ne nu pirmā funkcionālā biroja programmu pakete “Android” planšetdatoriem un nebūt ne labākā! Jau labu laiku pieejama Kingsoft Office (tagad WPS Office), vēl Office Suite, nu arī Microsoft savu piedāvā! Jā, Google lietotnes un arī OpenOffice ir, bet pēdējo darboties pagrūti. Uz dažiem Androidiem ir Hancom Office - tā nu gan šobrīd varētu būt labākā biroja programmu paketa, jo aptver vienā saskarnes no MS Office 2003 līdz MS Office 2016! Tā, lūk!