Datuve :: Tirgū ienāk nopietns konkurents „Microsoft” biroja programmatūrai

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 72

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 72

Datuve.lv video
Top.LV

Tirgū ienāk nopietns konkurents „Microsoft” biroja programmatūrai

Ievietoja: Draxo @ 2015.10.02 23:42  



Vācijas programmatūras radītājs „SoftMaker” piedāvā atjauninātu biroja programmatūru „SoftMaker Office 2016”, kas paredzēta „Windows” operētājsistēmai – pēc ražotāja vārdiem, tā šobrīd ir ātrākā un vislabāk savietojamā alternatīva „Microsoft Office” risinājumam.

Jaunā „SoftMaker 2016” versija darbojas vēl ātrāk un uzticamāk, vienlaikus piedāvājot jaunas funkcijas gan privātajiem, gan korporatīvajiem lietotājiem. Programmatūra ir labāk savietojama ar visiem zināmajiem „Microsoft Office” failu formātiem, tāpēc nebūs nekādu aizķeršanos satura izvietojuma izkropļojuma problēmu dēļ, ja vēlēsieties atvērt un rediģēt vecāka formāta vai pašus jaunākos dokumentus.



Vienlaikus ar vairāk nekā 400 uzlabojumiem „SoftMaker Office 2016” programmatūra satur atjauninātas tekstu, kalkulāciju un prezentāciju veidošanas un rediģēšanas programmas. Izmaiņas novērtēs visi, kas strādā ar liela apjoma teksta dokumentiem un aprēķiniem. Programmatūrā iepriekšējā e-pasta klienta vietā ir integrēta progresīvā e-pasta programmas „Thunderbird” versija.
„Vācijas programmētāju radītā „SoftMaker” biroja programmatūra jau agrāk ir pierādījusi, ka tā ir lieliska alternatīva daudzu iecienītajiem līdzšinējiem risinājumiem. Taču jaunā versija pārsniedz visas cerības – dokumenti tiek atvērti acumirklī, bet pašas programmas darbojas 5-6 reizes ātrāk nekā citas biroju programmu paketes,” tā apgalvo „SoftMaker” risinājumu Baltijas valstīs izplatītāja uzņēmuma „Baltimax” produktu vadītājs Deivids Švēgžda.

Ar programmu „TextMaker 2016” var ne tikai rakstīt un rediģēt, bet arī ar darbvirsmas publicista (angl. desktop publishing) funkcijas palīdzību arī maketēt. Izveidotos dokumentus var eksportēt uz augstas kvalitātes PDF un elektronisko grāmatu EPUB formātiem. Aprēķinu programma „PlanMaker 2016” ļauj izveidot un rediģēt sarežģītas saliktas tabulas, strādāt ar miljonu rindiņu un vairāk nekā 16 tūkstošiem stabiņu. Prezentāciju veidošanai paredzētā programma „Presentations 2016” dod iespēju prezentācijas slaidos veidot izsmeļošas diagrammas un tabulas – kā teksta dokumentā.



Visas trīs „SoftMaker” paketes programmas ļauj izgriezt dokumentos ievietotās fotogrāfijas, tam nav nepieciešams izmantot atsevišķas attēlu rediģēšanas programmas. Pateicoties integrētajai dokumentu pārvaldības sistēmai var saglabāt neierobežotu rezerves kopiju daudzumu un atjaunot jebkuru agrāko dokumenta versiju.

Tikmēr „Thunderbird” e-pasta klients nodrošina vēstuļu ātrāku sūtīšanu un saņemšanu. Viena no svarīgākajām e-pasta inovācijām ir tuva integrācija ar notikumu un uzdevumu pārvaldnieku „Lightning”. Elektroniskās vēstules var glabāt „Maildir” formātā, kas ļauj lietotājiem pārsniegt 4 GB mapes robežu.

Jaunais „SoftMaker Office” ir pielāgots modernajiem 4K monitoriem un ļauj viegli palielināt attēlu vai vilkt tekstu ar pirkstiem, ierīcēs ar skārienjutīgajiem ekrāniem strādājot ar „Windows 8”. Biroja programmatūru var instalēt uzņēmuma tīklā, sistēmu administratoriem ir iespēja piemērot noteikumus atsevišķiem lietotājiem vai to grupām, neļaut instalēt atjauninājumus vai mainīt failu formātus. Ērti ir arī tas, ka „SoftMaker” paketi var instalēt USB zibatmiņā, tāpēc vēlamās biroja programmas var nēsāt līdzi un izmantot jebkurā datorā. Korporatīvajiem klientiem paredzētajā „SoftMaker Office 2016 Professional” paketē biroja programmas papildina četras vārdnīcas – no angļu uz itāļu, franču, vācu un spāņu valodām.

Viena „SoftMaker” biroja programmatūras licence ir paredzēta izmantošanai trīs datoros. Šobrīd izglītības iestādes – skolas un augstskolas – var bez maksas instalēt un izmantot „SoftMaker Office 2016”, tam nepieciešams tikai reģistrēties: SoftMaker mājaslapā

Vairāk informācijas par „SoftMaker Office 2016” atradīsiet ražotāja vietnē: SoftMaker.com

Red.: Ja kāds no mūsu portāla lasītājiem ir jau izmēģinājis jauno ofisa programmatūras paketi - padalieties ar pieredzi komentāros! :)

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Neticis @ 2015.10.03 13:23

Bēgot no vilka — lācim nagos?
Nav skaidrs, kāpēc, ja neapmierina MS Office, būtu jāpievēršas citai slēgtā koda programmai, ja var brīvi izmantot LibreOffice atvērtā koda programmatūru.

#2 Nu @ 2015.10.04 13:48

Vismaz vizuālā saskarsme izskatās patīkamāka un ērtāk un parocīgāk lietojama nekā pēdējie MS Office ražojumi.

#3 Opys @ 2015.10.05 16:20

Neticis rakstīja:

Bēgot no vilka — lācim nagos?
Nav skaidrs, kāpēc, ja neapmierina MS Office, būtu jāpievēršas citai slēgtā koda programmai, ja var brīvi izmantot LibreOffice atvērtā koda programmatūru.

Tāpēc, ka Tavs Libre ofiss tāpat kā Open ofiss neprot normāli konvertēt M$ Ofisa dokumentus, kuros ir kaut kas sarežģītāks par parastiem tekstiem un elementārām tabulām. Iespējams, arī šis nepratīs, bet ir cerība, ka savietojamība būs labāka, nekā iepriekš minētajiem.

#4 nikos @ 2015.10.12 10:13

Kārtējo reizi kāds špiko no Microsoft. Neuzskatu, ka Microsoft(am) tas ir kaut kāds konkurents.