Datuve :: Ar radio viļņiem uzlauž Android un Apple caur Siri un Google Now

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 65

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 65

Datuve.lv video
Top.LV

Ar radio viļņiem uzlauž Android un Apple caur Siri un Google Now

Ievietoja: Xan @ 2015.10.19 14:00  

Divi francūži izveidojuši aparātu, ar kura palīdzību ir iespējams dot komandas Siri un Google Now. Viņi var veikt visu to pašu, ko esi atļāvis veikt attiecīgajai programmai. Ja to var ar balsi aktivizēt un tā var kādam zvanīt – to var darīt arī blakus sēdošais. Ja caur to vari instalēt aplikācijas, tad to var arī viņš.



Šim cilvēkam ir vajadzīga antena, USRP radio, pastiprinātājs un dators ar uzinstalētu GNU Radio programmu. Tad ar šo salikumu tiek sūtīti viļņi uz austiņām, kas iespraustas telefonā un darbojas kā uztvērējs. Dodot dažādas komandas arī tiek manipulēts pats dators.

Tagad, kad visi ir sabiedēti, var pastāstīt arī par to, kāpēc gan tas nav tik viegli... Pirmkārt, radiuss. Cilvēkam ar visu aparatūru jāatrodas vismaz 2 metru attālumā un ir ticams, ka to pamanīsi.



Ir jau arī fakts, ka visu šo tehniku var uzlabot un panākt, ka nav jābūt tik tuvu un aparatūrai tik milzīgai. Vai arī nolikt to pie kādas bibliotēkas ieejas un iegūt visus Siri pieejamos datus no jebkura, kurš garām ejot klausās mūziku. Tomēr arī paši telefoni attīstās. Jaunākajos modeļos ir balss atpazīšanas sistēmas, kas nozīmē, ka Siri no sākuma pārbaudīs, vai runā patiešām tu.

Nākošais ir fakts, ka ļoti daudzi cilvēki izmanto tādus iestatījumus, ka, pirms runāšanas ar Siri, viņi telefonu aktivizē vai nu pieturot pogu, vai ieslēdzot pašu programmu. Tāpat arī nepieciešams, lai austiņas būtu ar mikrofonu. Līdz ar to ir diezgan maza iespēja, ka upuris atbildīs visiem nosacījumiem un nepamanīs, kad pielavies tam ar antenu. Lai nu kā, teorētiski tas ir iespējams. Pilnu lekciju var apskatīt šeit.

Saistītie raksti