Datuve :: 2017.gada Porsche dod priekšroku Apple, ne Android

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 84

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 84

Datuve.lv video
Top.LV

2017.gada Porsche dod priekšroku Apple, ne Android

Ievietoja: Xan @ 2015.10.08 11:16  

Jaunajā Porsche, saukts par 991/2, paredzēta plaša sistēma, kas sniegs informāciju un reizē arī izklaidēs. Tādas sistēmas vairs nav retums. Kas ir retums ir fakts, ka Porsche noraidījis sadarbību ar Android, apgalvojot, ka Google prasa pārāk daudz datus par mašīnu.



Sākumā bija paredzēts izmantot Android sistēmu, bet, apskatot, ko tā prasa no katra lietotāja, tas šķitis par daudz. Katrs lietotājs, iesēžoties savā mašīnā, nosūtīs uz Kaliforniju datus par mašīnas ātrumu, gaisa padeves daudzumu motorā, dzesētāju temperatūru, motora apgriezieniem... Katram var nepatikt nodot tik daudz informāciju Google (Kas ir atteikušies no „Don’t be Evil” moto.) Tomēr iedomājies, kā tas nepatīk Porsche. Google pats plāno ražot mašīnas tuvākajā laikā, un kas var būt labāks, kā iegūt informāciju no Porsche par visiem tās datiem.

Tātad kompānija, kas pazīstama ar datu ievākšanu no visiem, cik vien tas ir iespējams, plāno ražot mašīnas un ievāc datus no citām mašīnām, izliekoties par glorificētu MP3 atskaņotāju. No kādām mašīnām Android jau ievāc informāciju? Uzskaitīsim svarīgākās – Audi, Bentley, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Ford, Fiat, Honda, Hyundai, Jeep, Mazda, Maserati, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeut, Renault, Subaru, Skoda, Volkswagen, Volvo... Ja tā padomā, Google jau tagad ir lielākais informācijas daudzums par mašīnām, kāds iespējams. Un nevis informācija par to, kur tā brauc, bet par visu dzinēja darbību. Kas padara Porsche par Porsche? Neprasi viņiem, viņi neteiks. Prasi Google.

Protams, Google šo informāciju noliedz. Nekas tāds ievākts netiekot, bet, ja tiekot, tad lietotājs pats tam ir piekritis aplikācijas iestatījumos. Tātad, tikai tad, ja tu nospiedīsi „Jā, Google, visus savāktos datus par manu mašīnu tu vari nosūtīt uz savu centru.” Līdz tam Google tos laikam vienkārši dzēš? Kā arī, Google apliecina, ka visi ievāktie dati ir tikai un vienīgi, lai uzlabotu tavu komfortu. Tevi neizspiego. Tevi iepazīst un pielāgo pasauli tavām vēlmēm, viss kārtībā.

Saistītie raksti