Datuve :: Hakeri atklājuši Amerikas karavīru datus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 73

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 73

Datuve.lv video
Top.LV

Hakeri atklājuši Amerikas karavīru datus

Ievietoja: Andrei @ 2011.07.18 23:02  

Hakeri no Anonymous grupas piedāvā atklātai pieejai 90 000 ASV karavīru personīgos datus.

Interneta “huligāni” turpina bez izvēles terorizēt iestādes un organizācijas “AntiSec pret drošību" kustības ietvaros. Populāros torenta trekeros izliktā datu bāze ar karavīru pasta adresēm un šifrētām parolēm ir arhīvs ar apjomu 130 megabaiti.

Hakeri nozaga datus no uzņēmuma Booz Allen Hamilton, kas konsultē ASV valdību aizsardzības un iekšējās drošības jautājumos. Hakeru grupējuma pārstāvji apgalvo, ka nozaga ne tikai karavīru personīgos datus, bet arī firmas izstrādes programmnodrošinājumu nozarē, kā arī pilnu SQL datu bāzes kopiju.



"Mēs iekļuvām serverī viņu tīklā, kuram nav nekādas aizsardzības. Mēs varējām palaist savu pielikumu, kas...nozaga šos datus", - paziņoja kibernoziedznieki.

Hakeri neapstāsies pie sasniegtā. Viens no grupējuma dalībniekiem, Sabu, uzrakstīja Twitter, ka Anonymous strādā pie divām „lielākajām četru gadu laikā” slēptu datu relīzēm. „Velciet savas ķiveres. Tas ir karš”, - brīdina hakeris.

Kā avots izmantota ibtimes.com.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Christian @ 2011.07.19 10:43

karā, kā jau karā. :D

Bet vērts aizdomāties par valsts iestāžu "ārpakalpojumu sniedzēju" un "vienotā datucentra principa" drošības, t.s., priekšrocībām. ;)

#2 Andron MacBeton @ 2011.07.19 11:22

Un kad beidzot sodīs tos mazos pīzdmīžus kuri saņem algu kā admini?
Ne jau hakeris vainīgs ka tie dati ir publiski pieejami!

#3 karuuzo @ 2011.07.19 12:02

#2: Admins atbildīgs par savu dabu, nevis par to, ka nozaga datus :) Par datu nozagšanu atbildīga kompānija, kurai bija jārūpējas par šo datu drošību. Tālāk jau kompānija var sodīt/nesodīt adminu, kurš veica/neveica pienākumus, bet neviens nevar kompānijas darbiniekam pieprasīt vienpersoniski atbildēt par sūdiem, kas radušies viņa darbības rezultātā, kā vienīgi darba devējs darba līguma un darba likuma ietvaros (kriminālais, protams, ir izņēmums).

m

#4 MANS @ 2011.12.12 23:14

Vislabākā aizsardzība pret hakeriem ir ......
Izrauj to vadu kas datorā iesprausts ar RJ-45 galu :D