Datuve :: Gartner: Android nolīdzina konkurentus līdz ar zemi

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 60

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 60

Datuve.lv video
Top.LV

Gartner: Android nolīdzina konkurentus līdz ar zemi

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.05.23 10:52  

Agrāk Google tikai sapņoja par to, ka Android operētājsistēma varētu kļūt par RIM un Apple konkurentu, taču pēdējo gadu laikā šis sapnis ir piepildījies. Android strauji guvusi popularitāti visā pasaulē, atrodot vietu pat tirgus iespaidīgākajās ierīcēs.

Tirgus izpētes uzņēmuma Gartner pētījums liecina, ka šī gada pirmajā ceturksnī Android operētājsistēma sagrābusi 36 procentus pasaules operētājsistēmu tirgus. Gada laikā Google veidotajai operētājsistēmai izdevies gandrīz četrkāršot savu tirgus daļu (2010. gada pirmajā ceturksnī Android tirgus daļa bija 9,6 procenti). Apple iOS atrodas trešajā vietā ar 16,8 procentiem, savukārt RIM pieder 13 procenti tirgus.

Lielāks Android konkurents ir Nokia ar Symbian OS, kuras tirgus daļa ir 27,4 procenti. Nākamā gada laikā Nokia centīsies operētājsistēmu tirgus otrajā vietā izvirzīt Windows Phone 7 operētājsistēmu. Microsoft WP7 ārkārtīgi nepieciešama palīdzība, jo neraugoties uz inovatīvo saskarsni, operētājsistēmas tirgus daļa ir tikai 3,6 procenti.


Apple un RIM gadījumā risinājumus atrast nav tik viegli. Abi ražotāji riskē tikt nostumti malā, ko galvenokārt veicina uzņēmumu politika nelicencēt operētājsistēmas trešās puses ierīču ražotājiem. Ik gadu patērētājiem tiek piedāvāts tikai viens Apple un daži RIM viedtālruņi, tādēļ patērētāji nolemj pievērsties plašākajam Android un Symbian piedāvājumam.

Ierīces ar Android un iOS operētājsistēmām ir vienīgās, kuras salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni pirktas vairāk. Šī gada pirmajā ceturksni Apple pārdeva 16,8 miljonus iPhone viedtālruņu, savukārt pagājušogad – 8,2 miljonus. Salīdzinājumam – Symbian piedzīvojusi kritumu no 44,2 procentu lielas tirgus daļas, RIM - no 19,6 procentiem, savukārt Microsoft - no 6,8 procentiem.

Gartner ziņo, ka 23,6 procenti no 427,8 miljoniem tālruņu, kas tika pārdoti šī gada pirmajā ceturksnī, bijuši viedtālruņi.

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 karuuzo @ 2011.05.23 12:04

iOS rullē un viņus neviens nespēs ietekmēt, jo viņi atrodas citā dimensijā :)

m

#2 marchelli @ 2011.05.23 12:33

Viņi rullē pa sūdu dimensiju, kurā normāli cilvēki ir reti sastopami

#3 Kemp @ 2011.05.23 14:32

Ko lai saka, lēts sūds tas android. Tiklīdz uzinstalē pāris progas un spēlītes, tā regulāri karās nost tā ka piezvanīt nevar :(

Pirms tam lietoju nokia ar symbian, arī strādāja šad tad ar nelielu aizturi, bet tā nekārās kā android, tiesa gan pašā sākumā vajadzēja upgreidot, lai ģļuki pazustu.

#4 lolzzzz @ 2011.05.23 15:13

Nu Android, pats nosaukums jau ir stulbs.

#5 Android WWW @ 2011.05.23 15:43

nezinu kāpēc, bet man gan patīk

#6 Gestapo @ 2011.05.23 17:30

Domāju, ka pienāks tāds brīdis kad Androids un iOS dalīs tirgu 50 uz 50... nu labi, kādu procentu atsviedīs RIM. Sybians ar laiku izmirs pilnībā, bet WMP 7 nomirs pat tā īsti nepiedzimstot.

#7 cthulhu_avvake @ 2011.05.23 18:13

Reaali atskiribu sim visaam OS nemaz nav, jo cilveki izvelas pirkt telefonu, kursh vinjiem patiik, it seviski dizaina zinjaa un funkcijas tak visiem vienadas

#8 ļerļerļer @ 2011.05.23 21:13

cthulhu_avvake rakstīja:

Reaali atskiribu sim visaam OS nemaz nav, jo cilveki izvelas pirkt telefonu, kursh vinjiem patiik, it seviski dizaina zinjaa un funkcijas tak visiem vienadas

Nepareizi. Android un iOS ir tūkstošiem programmu un arī tie izskatās, funkcionē daudz atšķirīgāk.
Pac dodu priekšroku Android. Ja iOS būtu open-source, tas būtu tīkamāks.

#9 m77 @ 2011.05.24 13:46

Esmu sainstaleejis diezgan daudz softu un nekādu kāršanos neesmu manījis, nez kas tev tie par softiem un no kurienes esi izvilcis

#10 haikuOS @ 2011.05.24 14:55

Kemp rakstīja:

Ko lai saka, lēts sūds tas android. Tiklīdz uzinstalē pāris progas un spēlītes, tā regulāri karās nost tā ka piezvanīt nevar :(

Pirms tam lietoju nokia ar symbian, arī strādāja šad tad ar nelielu aizturi, bet tā nekārās kā android, tiesa gan pašā sākumā vajadzēja upgreidot, lai ģļuki pazustu.

Vienkārši uzinstalētas aplikācijas nespēj ietekmēt ne citas aplikācijas, ne pašu OS. To zin jebkurš, kuram ir nojēga par OS pamatiem un kurš ir padarbojies ar Android vairāk par vienu dienu. Tātad - vai nu tu tirs vasku, vai arī, kā jau advancēts lameris, esi uzinstalējis kādu būstera-tvīkotāja sūdu, kurš, māk tikai noslogot proci un piesmirdināt atmiņu. :) Gluži kā PC p|sēji ar "speciālistu" ieteiktiem tūļiem. Un pēc tam brīnās - kāpēc viņu Windowiņš neiet. :)

#11 cthulhu_avvake @ 2011.05.24 15:24

Bet tikuntaa visas taas OS ir vienaadas, ar visaam jus varat seerfot internetaa, fotografeet, zvaniit utt

Tad ko jus te turpinat murgot shizofrenitju bars?

#12 haikuOS @ 2011.05.24 16:43

>#12
Reāli visas automāšīnas arī ir absolūti un pilnīgi vienādas... visām četri riteņi..visas brauc... idiots. :)

#13 Kemp @ 2011.05.27 17:25

haikuOS rakstīja:
Vienkārši uzinstalētas aplikācijas nespēj ietekmēt ne citas aplikācijas, ne pašu OS. To zin jebkurš, kuram ir nojēga par OS pamatiem un kurš ir padarbojies ar Android vairāk par vienu dienu. Tātad - vai nu tu tirs vasku, vai arī, kā jau advancēts lameris, esi uzinstalējis kādu būstera-tvīkotāja sūdu, kurš, māk tikai noslogot proci un piesmirdināt atmiņu. :) Gluži kā PC p|sēji ar "speciālistu" ieteiktiem tūļiem. Un pēc tam brīnās - kāpēc viņu Windowiņš neiet. :)[/quote]Runa iet vairāk par tūļiem, kuri parasti palaižās automātiski startējot OS, un kuri tiek pastāvīgi izmantoti, piemēram, advancēts zvanītāju žurnāls statistikai, sarunu ierakstīšanas proga, kalendārs. Pašlaik gan izmantoju tikai kalendāru, jo pirmie divi totāli bremzēja sistēmu.
Vispār es nesaprotu, kāpēc nevienai programmai nav opcijas exit vai close, ja kaut ko atver, tad tas paliek RAMā, kamēr neatver task killer un nenokillo. Interesanti kā to android lieto parasti lietotāji, kas nezin par task killer, laikam katru dienu restartē telefonu, vai arī izmanto to tikai zvanīšanai un sms rakstīšanai.
P.S. Visus softus vilku no android market.
P.P.S. Šonedēļ 2 reiz nokārās, tad kad vajadzēja steidzīgi piezvanīt, pirms tam neko lieku pat nebiju vēris vaļā.

#14 haikuOS @ 2011.05.27 19:51

Atvaino par to ka turēju tevi aizdomās par tiršanu :)! Tieši tā, pret tām aplikācijām, kuras grib integrēties tādos un citādos servisos, jāizturas ar stingru kritiku. Jo tādas aplikācijas, ja viņas uzkodētas šķībi, var bezjēdzīgi noslogot sistēmu kad pēc tās pakalpojumiem nav nekādas nepieciešamības.  Pats Androīds kā tāds te ir ņipričom. Viņš darbina aplikācijas tādas kādas tās ir uzkodētas - gan labas, gan lamerīgas. Runājot par aplikāciju stopēšanu - vismaz HTC zem Settings->Applications->Manage applications var uzmeklēt darbojošās aplikācijas un tās nostopēt. Te jāņem vērā šādi tādi sīkumi - normālas aplikācijas, kuras tu vienkārši palaid, padarbini un izej laukā (fona režīmā tās neveic nekādas darbības), nav speciāli jāstopē. Viņas atrodas atmiņā, bet pašu procesoru necik nenoslogo un pats Androīds lieliski menedžē atmiņu savām vajadzībām. Aplikācijas, kuras vai nu pasttāvīgi darbojas fona režīmā, vai iedarbinās kad telefonu piemeklē kāds notikums (zvans, ieslēdzas GPS, paziņojums par baterijas zemo līmeni utt.) loģiski vai nu pastāvīgi, vai arī laiku pa laikam noslogos sistēmu un ja tas kļūst traucējoši, tad labākais ir nevis censties tās apturēt ar Taskkiller, bet tomēr labāk noinstalēt nafig čortvaju maķeri. Kāpēc? Ļoti vienkārši, ja aplikācija ir uzēdusies uz kādu servisu, tad pēc nokilēšanas, tā, iespējams, atkal palaidīsies, kad tiks izmantots šis serviss un rezultātā OS tiks noslogots vēl vairāk. Labai aplikācijai, ja tā darbojas fona režīmā vajadzētu būt tiešam mehānismam, kā šo fona režīmu vienkārši nostopēt. Minēšu piemēru - mūzikas atskaņotājs - kad mēs ieslēdzam mūziku un "izejam" no aplikācijas, tad turpina darboties aplikācijas serviss, kurš atbild par mūzikas atskaņošanu (loģiski, jo tā pienākums ir atskaņot mūziku). Bet ja mēs atgriežamies atpakaļ pie aplikācijas interfeisa, nospiežam stop pogu un atkal pārslēdzamies uz citu aplikāciju, tad neskatoties uz to, ka aplikācija faktiski turpina "dzīvot" atmiņā,  tā vairs nenoslogo procesoru. Mēs varam atkārtoti atgriezties pie mūzikas aplikācijas un atsākt klausīšanos no tās vietas, līdz kurai bijām tikuši (tāpēc, ka atmiņā saglabājas aplikācijas stāvoklis tik ilgi, kamēr Androīdam nerodas nepieciešamība atbrīvot papildus atmiņu).
p.s.
Kas tā bija par kalendāra aplikāciju?
p.p.s
Vēl var gadīties, ka esi uzinstalējis kādu ar malware pietaisītu aplikāciju. Diemžēl šajā lauciņā Google ir smagi nolažojušies.

#15 mļā @ 2011.05.27 21:28

riebjas smartphone. galveno funkciju viņi pilda daudz vājāk par 10 gadus veciem ķieģeļiem.

#16 Kemp @ 2011.05.31 09:57

to haikuOS:

Kalnedārs šis: https://market.android.com/details?id=mikado.bizcalpro&feature=sea…

Vēl lietoju šo modinātāju: https://market.android.com/details?id=com.alarmclock.xtreme.free&f…
Patīk tā fīča, ka vajag izpildīt matemātiskas darbības, lai no rīta atslēgtu modinātāju :)

#17 haikuOS @ 2011.06.01 20:03

>> Kemp
Pašam pietiek ar defaulto kalendāru, bet esmu lasījis labas atsauksmes par Jorte http://www.appbrain.com/app/jp.co.johospace.jorte
Ja arī modinātājs gļuko, tad vienkārši pameklē vēl kādu tādu pašu ar atslēgvārdiem android math alarm.
Vislabāk tomēr pēc katras atsevišķas aplikācijas instalēšanas, pārliecināties kā tā darbojas lai pēc tam nebūtu pārpratumu, tieši kuras aplikācijas dēļ kaut kas bremzējas.