Datuve :: Sony liks mieru hakerim, kurš uzlauza PlayStation 3

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 124

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 124

Datuve.lv video
Top.LV

Sony liks mieru hakerim, kurš uzlauza PlayStation 3

Ievietoja: Andrei @ 2011.04.14 15:11  

Kompānija Sony Computer Entertainment America paziņojusi par tiesas prāvas izbeigšanu ar hakeri Džordžu Hotsu, kurš ir pazīstams ar pseidonīmu Geohot.

"Sony pret Geohotu" lieta izraisīja plašu rezonansi tehnoloģiskajā un spēļu sabiedrībā. Sony Computer Entertainment America pretenziju jēga bija tajā, ka viņš pārkāpa licences vienošanos uz PlayStation 3 konsoles izmantošanu, kā arī veicināja autortiesību pārkāpumu un pirātisma attīstību. Strīds tika nokārtots ārpustiesas kārtībā: “uzlauzējam” nāksies apmaksāt savas tiesas izmaksas - un nekādu papildus sodu!



Vienošanās starp Geohotu un Sony paredz aizliegumu uz jebkuru Hotca izteikumu par Sony Computer Entertainment America produktu aizsradzības sistēmām un to kodēšanas metodēm, kā arī dalību ar to saistītajās aktivitātēs. Tāpat viņam tika aizliegts izplatīt jebkādu informāciju, kuru Sony uzskatīs par konfidenciālu. Jebkurš šīs vienošanās pārkāpums tiks sodīts ar 10 tūkst. dolāru, bet ne vairāk kā 250 tūkst. dolāru. Sony preses relīzē norāda, ka gan kompānija, gan Džordžs Hots ir apmierināti ar lēmumu.

Bet paralēli Geohots savā blogā uzrakstījis, ka pievienojas Sony produkcijas boikotam un aicina sabiedrību rīkoties līdzīgi.

Kā avots izmantotas cnet.com un crunchgear.com.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Gosha @ 2011.04.14 19:50

Nu ko hujilnie datorfriki, taisat boikotu! Frikazoidi, pedarasti. Sezhat pie klavieres un tik klabinat pa pogam, get a life suchkas.

#2 BAFIJS25 @ 2011.04.14 20:08

Gosha rakstīja:

Nu ko hujilnie datorfriki, taisat boikotu! Frikazoidi, pedarasti. Sezhat pie klavieres un tik klabinat pa pogam, get a life suchkas.

kads pelna naudu ar pratu bet kads ar fizisku darbu lol

#3 Box WWW @ 2011.04.14 23:22

Gosha ne ar vienu ne ar otru :D bet pad* interneta vienalga gribas :D

#4 nozimite @ 2011.04.14 23:37

izskatās pēc ebreja- tie gudri ir

#5 BAFIJS25 @ 2011.04.15 07:02

nozimite rakstīja:

izskatās pēc ebreja- tie gudri ir

pec ka tu spried ka ebrejs? pec matiem? :}

#6 StyleZ WWW @ 2011.04.15 14:52

Elementāri - jamie šo paņēma par konsultantu jaunā pleiša aizsardzības izstrādē!
Viss pārējais - tīra reklāma..

#7 pateereetaajs @ 2011.04.16 14:02

Esmu Sony pusee, peerku un pirkshu vinnu produkciju ! Deel shadiem hakertirlinniem nevar neko kvalitatiivu razzot un peec tam briinaas ka viss pliist.
Jaa izstraadaataajiem nav viegla dziive, neapskauzzu.

#8 muhaha @ 2011.04.16 19:12

a tu zinaji ka pasi hakeri strada arii tados uznemumos kurs gan spej ko tadu uztaisiit un pectam uzlauzt helou :D

#9 Reloaded @ 2011.04.16 21:48

Sony ar šo arī ir pacēlis jautājumu, vai tas, ko pircējs nopērk, patiešām ir viņa. Pēc viņu licences nosacījumiem iznāk, ka tehnika netiek pārdota, bet gan licencēta spēļu spēlēšanai, jo aizliegts to lietot citiem nolūkiem kā vien tiem, ko paredzējis ražotājs. Neievēro šo nosacījumu - un šādi Sony iesūdz tiesā.

Pats eksploits gan parādīja, ka šo konsoli programmē idioti - kurš normāls programmētājs funkcijā, kurai jāatgriež gadījumskaitlis, ierakstīs "return 4" (t.i., četrinieks ir tas viņu gadijumskaitlis, kas tiek izmantots disku digitālai parakstīšanai)? GeoHot šo ievainojamību arī izmanto, lai GameOS aizstātu ar AsbestOS (t.i., Linux). Šajā gadījumā AsbestOS strādā ar GameOS tiesībām un, atšķirībā no Yellow Dog Linux, iegūst pieeju 6 procesora korēm un teorētiski arī iebūvētajai Nvidia videokartei. PS3 efektīvi tiek pārvērsts par personālo superdatoru.

Nekādi svētuļi Sony vis nav - savu mūzikas disku aizsardzībai, piemēram, izmantoja rootkit'u, kurš bez lietotāja ziņas ieinstalējās datorā un kontrolēja mūzikas legālumu.

#1 postu rakstījis pumpains tīnis, kuram nav sajēgas, par ko vispār ir runa.

#10 taraCkaans @ 2011.04.18 01:53

to #10
Labs skaidrojums, ko tas spliots vsp dara ;)!
Par 'return 4' -tas bija nopietni vai vnk atsauce uz shito http://xkcd.com/221 :D?

Vistizlaakais jau ir tas, ka n-tie cilveeki orgjinaalaa nopirka konsoli, kurai oficiaali driiksteeja likt virsuu Linux (to atljaava arii pashi Sony un visas licences utt), bet beigaas tiek izdots update, kas veel pie tam piespiedu kaartaa tiek stumts virsuu un atnjem konsolei noteiktu funkcionalitaati- instaleet linux.
Vai tad tas buutu normaali, ja juus iegaadaatos auto, bet ar laiku jums razhotaajs blokjeetu taadu nesvariigu iespeeju, kaa braukshanu?

Un Sony nav vieniigais, kas uzskata, ka manta, kuru tu esi nopircis tev nepieder taadaa liimenii, lai tu vareetu to hakot/modot/uzlabot utt.
Pielaagojam paartikas industrijai un sanaak, ka tas nekas, ka tu maizi nopirki un apeedi, taa 100% nepiedereeja tev- vem atpakalj aaraa!Mums [razhotaajiem] vajag taa!

#11 Reloaded @ 2011.04.19 09:49

taraCkaans rakstīja:

to #10
Par 'return 4' -tas bija nopietni vai vnk atsauce uz shito http://xkcd.com/221 :D?

Spried pats!
http://www.engadget.com/2010/12/29/hackers-obtain-ps3-private-cryptogr…

Taisnības labad gan jāsaka, ka nevis GeoHot viens pats, bet gan Fail0verflow grupa atklāja šo ievainojamību. Morāle: tev nebūs hakeriem atņemt viņu iemīļoto spēļmantiņu :)

Lūk arī demo, kā tas viss darbojas:
https://www.youtube.com/watch?v=zQ4Q_mqwxpA

Ja vēl arī Nouveau draiveris strādās ar RSX čipu. tad jau šī iemesla dēļ vien būs vērts pirkt PS3.