Datuve :: Mozilla izlaidīs savu pirmo lietojumprogrammu iPhone

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 76

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 76

Datuve.lv video
Top.LV

Mozilla izlaidīs savu pirmo lietojumprogrammu iPhone

Ievietoja: Andrei @ 2010.07.02 00:15  

Populārākā tīmekļa pārlūka Firefox izstrādātājs izveidoja lietojumprogrammu populārajam mobilajam telefonam no Apple. Ja Apple palaidīs programmu līdz App Store, lietotāji varēs sinhronizēt savas mobilās grāmatzīmes ar personālo datoru.

Mozilla paziņoja par to, ka nosūtīja savu lietojumprogrammu izskatīšanai uz App Store. Programma Mozilla Firefox Home ir rādīta, lai palīdzētu lietotājiem viegli pārnest grāmatzīmes, vēsturi un atklātos ielikumus uz mobilo telefonu, un ļaut lietotājam turpināt „sērfot” Internetā mobilajā telefonā no tās vietas, kur viņš ir palicis datorā. Varēs izmantot ne tikai Safari, bet arī pārlūku, kas iebūvēts lietojumprogrammā. Tomēr, tas būs tas pats WebKit- pārlūks, kas noklusējumā ir pieejams izstrādes vidē, ko sniedz Apple. Tāpat nebūs pieejama arī atgriezeniskā sinhronizācija, t.i. datu pārnešana no iPhone datorā.

Atgādināsim, ka aprīlī kompānijai Opera izdevās sasniegt Apple piekrišanu uz sava produkta Opera mini parādīšanos App Store. Bet neskatoties uz daudzām lejupielādēm, lielākā daļa iPhone īpašnieku atgriezās pie iebūvēta pārlūka Safari lietošanas, kas ir ērtāks un kvalitatīvāks nekā Opera. Mozilla pagaidām nesteidzas izstrādāt Firefox versiju priekš iPhone, kaut arī personālos datoros Firefox ir populārāks nekā Opera un Safari.

Tomēr ir vērts atzīmēt, ka tiek veikta Mozilla Fennec izstrāde, pārlūka Android operētājsistēmai, kurš jau ilgu laiku atrodas alfa- testēšanas stadijā.

Kā avots izmantota blog.mozilla.com.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 o_0 @ 2010.07.02 09:25

Vispār tā programma darbojas jau visai sen un appstorē tika akceptēta jau vakar vai aizvakar. Pirms liec ziņas, paskaties vai nav kaut kas jau mainījies.

http://lifehacker.com/5577224/firefox-home-submitted-to-app-store-get-…

#2 m. @ 2010.07.03 16:09

o_0 ir nūģis