Datuve :: iPad aplikācija mūzikas mīļotājiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 47

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 47

Datuve.lv video
Top.LV

iPad aplikācija mūzikas mīļotājiem

Ievietoja: daunte @ 2010.05.19 19:41  

Lielākā daļa mūzikas fanu kādreiz savā dzīvē ir vēlējušies paši radīt savu mūziku, bet lielai daļai no viņiem nav pietiekamas mūzikas teorijas zināšanas vai prasmes mūzikas instrumentu spēlēšanā, lai īstenotu šo sapni. Tomēr tagad ir izveidots jauna veida mūzikas instruments, kas dod iespēju praktiski ikvienam cilvēkam, pat ļoti jaunam un mūzikā neizglītotam, paņemt ierīci ar skārienjutīgo ekrānu un sākt veidot savus skaņdarbus.

Jaunā iPad aplikācija, kas tiek dēvēta par Artikulator, dod iespēju savu planšetdatoru pārvērst par mūzikas instrumentu. Aplikācija ļauj tās lietotājam ar tikai dažu pirkstu kustību uz iPad ekrāna radīt mūzikas skaņas. Ar intuitīvām kustībām zīmējot figūras, tiek programmā pierakstītas notis. Kamēr parasta nošu lapa daudziem cilvēkiem ir gatavā Ķīnas ābece, šī programma var tikt uzskatīta pat par bērnu rotaļlietu, kas ļauj justies kā profesionālim ikvienam cilvēkam, kas to izmanto, jo viss tiek balstīts tikai uz intuitīvām kustībām. Piemēram, līkne, kas vērsta uz augšu, radīs augstākas skaņas, bet uz leju vērsta līkne, radīs zemākas skaņas.

Programmas veidotāji Mike Rotondo un Luke Iannini izveidojuši aplikāciju aptuveni 24 stundās Music Hackday laikā, kas ir pasākums, kura mērķis ir apvienot mūziku ar tehnoloģijām, lai radītu fascinējošus rezultātus. Viņi abi cer padarīt šo aplikāciju visiem pieejamu App Store jau pavisam drīz, un par sākotnējo versiju jāmaksā nebūšot. Veidotājiem bijusi arī doma izveidot aplikāciju, lai to varētu izmantot uz iPhone tie mūzikas mīļotāji, kam nav iPad.

Saistītie raksti