Datuve :: Viedtelefonu īpašnieki pakļauj sevi briesmām

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 96

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 96

Datuve.lv video
Top.LV

Viedtelefonu īpašnieki pakļauj sevi briesmām

Ievietoja: daunte @ 2010.03.31 14:50  

Lielbritānijas valdības atbalstīta organizācija GetSafeOnline.org pauž savu satraukumu par to, ka vairāk kā divas trešdaļas viedtelefonu lietotāju sevi padara viegli ievainojamus pret identitātes zagļiem.

Jaunākie pētījumu dati liecina, ka 67 % no tiem cilvēkiem, kas izmanto internetu savos mobilajos telefonos, neizmanto paroles vai PIN koda aizsardzības sistēmas, atstājot mājas telefona numurus, ģimenes locekļu vārdus un personīgos e-pastus viegli pieejamus. Tādējādi šie cilvēki ievērojami atvieglo identitātes zagļu nelikumīgās darbības, jo neaizsargātā veidā uzglabā lielu daudzumu personīgās informācijas.

Katrs ceturtais (28 %) mobilo telefonu lietotāju izmanto internetu savās ierīcēs, statistiskie dati pieaug līdz 50% vecuma grupā 18 – 24 gadi. Un katrs sestais pārvalda savas finanses caur mobilajiem telefoniem.

GetSafeOnline.org izpilddirektors Tony Neate presei teica: “viedtelefoni ir lielisks veids kā izmantot interneta tīkla iespējas un tādēļ ir pilnībā saprotams, kādēļ šīs ierīces ir tik populāras. Tomēr lietotājiem vajadzētu atcerēties, ka būtībā viņi nēsā apkārt maza izmēra datorus ar lielu personīgās informācijas saturu, kas ir ļoti pievilcīga dažādiem blēžiem.”

GetSafeOnline.org pētījums arī norāda, ka viens no pieciem viedtelefonu īpašniekiem ir pazaudējuši savas ierīces vai arī tās bijušas nozagtas. “ No viltvāržu skatījuma informācija telefonā ir daudzkārt vērtīgāka par pašas ierīces cenu. Tas ir arī galvenais iemesls, kādēļ dažādas drošības sistēmas un paroles ir tik ļoti nozīmīgas,” savā ziņojumā paskaidroja Tony Neate.

Saistītie raksti