Datuve :: Lielbritānijas interneta aptieka apzināti pārdod pacientu datus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 64

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 64

Datuve.lv video
Top.LV

Lielbritānijas interneta aptieka apzināti pārdod pacientu datus

Ievietoja: Xan @ 2015.10.21 11:00  

Apmēram tā ir noticis Lielbritānijā bāzēta interneta veikala Pharmacy2U klientiem. Viņu dati ir tikuši pārdoti tālāk trešajām kompānijām. Lai nebūtu pārpratumu – dati nav tikuši nozagti, tos nepārdod kāds apvainojies administrators un tā nebija nejaušība.

interesanti

Pārdošanai tika izvietoti 100 000 cilvēku dati. 1 000 maksā 130 mārciņas. Nav īsti skaidrs, kāda tieši informācija ir bijusi pieejama. Pats uzņēmums taisnojas, ka pieejams ir bijis “tikai” klienta vārds, uzvārds, vecums un adrese.

Zināmi 3 uzņēmumi, kas nopirkuši šos datus:

1) Pūšļotāji, čūsku eļļas tirgoņi. Apgalvo, ka var izārstēt, ko vien vajag. Pret viņiem vēsturē bijušas vairākas prāvas par nepatiesiem medicīniskiem apgalvojumiem.
2) Labdarības organizācijas, kas meklē cilvēkus, kuri ziedos bērniem ar garīgiem traucējumiem.
3) “Loteriju” uzņēmums, pret kuriem ir tiesas procesi par krāpšanu. Klasiskais “Sveiki, esi vinnējis loterijā, lai iegūtu naudu, samaksā...” Nigērijas prinču variants. Viņi īpaši iepirkuši datus par vīriešiem, kuriem ir pāri 70 gadu.

Jāņem vērā, ka šim uzņēmumam ir arī pilnīgi visa informācija par to, kas tieši pacientiem kaiš. Nekas netraucē pārdot tieši datus ar noteiktu slimību pacientiem. Tagad gan tiesa piespriedusi, ka viņiem jāmaksā 130 000 mārciņu sods. Tomēr eksperti apgalvo, ka sods ir pārāk mazs, jo datu pārdošanas peļņa ir liela un šādi sodi neatturēs uzņēmumus no to pārdošanas.

Bet tas vismaz ir atrisināts. Kaut arī, kā norāda uzņēmums, viņiem bija skaidri noteikumos rakstīts, ka informācija var tikt nodota trešajām personām, viņi kļūdu (kas nebija nemaz kļūda) ir sapratuši. Tikko kā par to viņus informēja, ne tikai pārtrauca datu pārdošanu, bet pārliecinājās, ka pircēji datus iznīcinājuši. Kā pārliecinājušies nav precizēts. Tagad noteikumi ir mainīti un klienti var būt droši, ka uzņēmums turpinās sargāt datus ar vislielāko iespējamo drošību.

Saistītie raksti