Datuve :: Lielākā daļa skatītāju skatās tikai pusi no televīzijas kanāliem, par kuriem maksā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 62

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 62

Datuve.lv video
Top.LV

Lielākā daļa skatītāju skatās tikai pusi no televīzijas kanāliem, par kuriem maksā

Ievietoja: Antra_F @ 2012.11.16 07:46  

„Regulāri skatos mazāk nekā pusi no TV kanāliem” – to atzīst katrs otrais elektronisko sakaru lietotājs, pārbaudot savu televīzijas pakalpojumu portālā www.novertekvalitati.lv. Trīs līdz piecus televīzijas kanālus ikdienā skatās katrs trešais, bet lielāko daļu pieejamo kanālu – vien 12%. Vienlaikus pētījumu aģentūras TNS dati liecina, ka oktobrī viens TV skatītājs pie TV ekrāna pavadījis vidēji piecas stundas dienā.

„Vairāk nekā 80% no televīzijas skatītājiem izmanto maksas TV piedāvājumu, turklāt pie ekrāniem pavada pat piecas stundas dienā, tomēr lielākais vairums atzīst, ka skatās vien pusi no piedāvātajiem kanāliem. Tas vēlreiz apliecina, ka svarīgs ir nevis kanālu skaits, bet kvalitatīvs saturs - skatītājs vairs nemeklē piedāvājumus „viss par viena cenu”, bet gan savām interesēm un vajadzībām pielāgotu piedāvājumu,” skaidro Lattelecom televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika. Televīzijas lietotāju anketas atklāj, ka izvēlētie TV pakalpojumu sniedzēji piedāvā dažādas kanālu pakas un citus pakalpojumus (51%), ļaujot pielāgot saturu tieši mājsaimniecības interesēm un vajadzībām.

Interesanti, ka televīzijas skatītāji, kuru mājsaimniecībā dzīvo trīs vai četri cilvēki, daudz biežāk skatās mazāk par pusi kanālu, salīdzinot ar tiem, kas dzīvo vienatnē. Šim apgalvojumam piekrīt pat 58 % respondentu, kuru ģimenē ir trīs cilvēki. Iespējams, ka vairāku ģimenes locekļu starpā jāmeklē kompromisi, tāpēc izvēle tiek izdarīta par labu nelielai daļai kanālu, kas atbilst kopējām interesēm.

Respondenti atzīst, ka, izvēloties televīzijas pakalpojumu sniedzēju, liels kanālu skaits ir svarīgs tikai pusē gadījumu*. Daudz svarīgāka ir attēla un skaņas nepārtrauktība (89%), cena (86%) un kanāli ar kvalitatīvu saturu (78%).

Skatītāji apgalvo, ka viņiem interesē Latvijas ziņas un Krievijas filmas

Televīzijas skatītāji atklāj, ka vislabprātāk skatītos filmas, ziņas un populārzinātniskus raidījumus. Deviņi no desmit apgalvo, ka no ziņu kanāliem izvēlētos tieši Latvijas ziņu raidījumus un ziņu kanālus, tai pat laikā Krievijas ziņas interesētu 60%, bet Eiropas - vien 30% skatītāju.** No izklaides satura skatītāji labprātāk izvēlētos Latvijas un Krievijas filmas, bet tikai četri no desmit skatītājiem apgalvo, ka dotu priekšroku Holivudā vai Eiropā uzņemtām filmām.

Kopumā televīzijas skatītāji visvairāk laika pavada skatoties izklaides žanra raidījumus, ziņas, filmas un seriālus. No programmām, kas pieejamas latviski, populārākās ir izklaides programmas, ziņas un analītiskie raidījumi, savukārt no programmām krievu valodā – izklaidējoša satura raidījumi, filmas un seriāli. Ārzemju kanālus lielākoties skatās gadījumos, ja tiem pieejama LV vai RU valodas izvēles funkcija.

Saistītie raksti