Datuve :: HP 2011. gada otrā ceturkšņa rezultāti turpina uzrādīt pozitīvu tendenci

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 84

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 84

Datuve.lv video
Top.LV

HP 2011. gada otrā ceturkšņa rezultāti turpina uzrādīt pozitīvu tendenci

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.05.19 10:19  

Hewlett-Packard 2011. gada 2. finanšu ceturksni noslēgusi ar 31,6 mljrd. ASV dolāru lieliem ienākumiem, kas ir par 3% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu. HP ceturkšņa peļņa ir sasniegusi 2,7 mljrd. ASV dolāru, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Otrajā ceturksnī HP vislabākos finanšu rādītājus ir uzrādījusi Klusā okeāna reģionā, kur ieņēmumi palielinājušies par 10%, sasniedzot 6,1 mljrd. ASV dolāru. HP ieņēmumi Amerikā ir palielinājušies par 2%, sasniedzot 13,8 mljrd. ASV dolāru, bet Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, tie ir kritušies par 1%, uzrādot 11,7 mljrd. ASV dolāru lielus ienākumus.

Amerikas Savienoto Valstu tirgus veido 34% no HP kopējiem ieņēmumiem. Atlikušie 66% HP ienākumi tiek gūti ārpus ASV, īpaši strauju pieaugumu novērojot BRIC valstīs (Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna), kur tie, salīdzinot ar iepriekšējā gada 2. ceturksni, ir palielinājušies par 19%, veidojot 12% no kopējiem HP ieņēmumiem.

HP izpilddirektors Leo Apotekers uzskata, ka ir aizvadīts pieklājīgs ceturksnis. „HP uzņēmuma stratēģija, kuras pamatā ir pakalpojumi, vērsta uz augstākas pievienotās vērtības risinājumu radīšanu, lai klientiem sniegtu vēl nebijušu vērtību, bet HP akcionāriem - lielāku ieguvumu,” atklāj L. Apothekers.
Personālo sistēmu grupas ieņēmumi ir samazinājušies par 5%, bet peļņas norma (operating margin) bija 5,7%, saglabājot vadošās pozīcijas pasaules personālo datoru tirgū pēc pārdoto vienību skaita, ieņēmumiem, kā arī peļņas sadales rādītājiem. Ienākumiem no komerciālajiem klientiem palielinoties par 13%, HP saglabā līderpozīciju arī komerciālo personālo datoru tirgū.

Attēlveidošanas un drukas grupas ieņēmumi palielinājušies par 5% un peļņas norma sasniedza 17%. Liels pieprasījumu pieaugums vēl arvien novērojams HP komerciālo printeru aparatūras jomā – vienību pieprasījums ir pieaudzis par 41%. Grupa turpina aktīvu darbu pie jaunas ePrint platformas, grafiskā dizaina un citiem komerciālās drukāšanas risinājumiem.

Uzņēmumu datu glabāšanas iekārtu un serveru grupas ieņēmumi palielinājās par 15%, bet peļņas norma bija13,8%. Grupai ceturksnis ir izvērties veiksmīgs, īpaši izceļot sekmīgo HP CloudSystem darbības uzsākšanu.

Programmatūras grupas ieņēmumi palielinājās par 17%, bet peļņas norma bija 22,2%. Šajā grupā ieņēmumi no licencēm ir pieauguši par 29%, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu.

Pakalpojumu grupas kopējie ieņēmumi kāpa par 2%, bet peļņas norma sasniedza 15,2%. Lai uzlabotu sniegumu ilgtermiņā, HP paātrina pakalpojumu biznesa izlīdzināšanas procesu saskaņā ar uzņēmuma vispārējo stratēģiju.

Finanšu pakalpojumu grupas ieņēmumi palielinājušies par 17%, bet peļņas norma bija 9,4%. Finanšu pakalpojumu grupu izaugsmi ievērojami veicināja straujš pieaugums nomas apjomā, kā arī uzlabojumi portfeļa aktīvos.

Prognozes
Ņemot vērā Japānā notikušo zemestrīci un ar to saistītos notikumus, kā arī mērenos plaša patēriņa personālo datoru pārdošanas rādītājus un paredzamo pakalpojumu grupas peļņas normas samazinājumu, HP ir pārskatījusi plānotos ieņēmumus trešajā ceturksnī un gadā kopumā. HP paredz, ka tās ieņēmumi 2011. gada trešajā ceturksnī varētu būt robežās no 31,1 līdz 31,3 mljrd. ASV dolāru, savukārt gada kopējie ieņēmumi – robežās no 129 līdz 130 mljrd. ASV dolāru.

Plašāka informācija par HP ceturkšņa rezultātiem atrodama HP interneta mājas lapas sadaļā www.hp.com/investor/home, savukārt www.hp.com/investor/2011q2webcast ir pieejams HP 2011. gada 2. finanšu ceturkšņa telefonkonferences audio ieraksts.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Antilamers @ 2011.05.20 12:12

Kad atsauks dv6000 sēriju?

#2 Android WWW @ 2011.05.20 13:02

priekškam atsaukt? ļoti kvalitatīvi modeļi

#3 Box WWW @ 2011.05.20 21:58

pareizi lai vel savus telefonus sarazho vairak (Palm/HP PRE) un planshetes - sarazho aplikacijas abiem devaisiem - un es bushu pirmais pircejs