Datuve :: Ar komandas Tornado uzvaru noslēgusies IT olimpiāde

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 121

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 121

Datuve.lv video
Top.LV

Ar komandas Tornado uzvaru noslēgusies IT olimpiāde

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.12.06 23:13  

Piektajā Latvijas IT olimpiādē, kuru organizē nozares līderi - Lattelecom Technology sadarbībā ar Microsoft Latvia, IIBA Latvijas nodaļu, Accenture Latvija un FMS Group finansiālu atbalstu - pārliecinoši uzvarēja komanda Tornado, kura studentu grupā startē un uzvar jau otro gadu pēc kārtas. Savukārt otrajā vietā ierindojās komanda 1337, bet trešo vietu ieņēma - AMP. Skolēnu grupā par uzvarētājiem tika atzīta komanda >.< O_o ^_^, kurā apvienojušies Rīgas 40.vidusskolas, Rīgas 71.vidusskolas un Rīgas 1.ģimnāzijas audzēkņi.

„Esošie un potenciālie IT jomas studenti ir tie, kuri var pārvērst realitātē ideju par Latviju kā IT lielvalsti pasaules mērogā. Lai šo mērķi sasniegtu, nepieciešami speciālisti, kuri ne tikai profesionāli strādā, bet ir arī IT jomas entuziasti. Rīkojot IT olimpiādi, katru gadu pārliecināmies, ka Latvijā IT nozarē top zinoši un talantīgi speciālisti”, skaidro Lattelecom Technology izpilddirektors Rinalds Sproģis.

Fināla sacensību laikā skolēnu un studentu komandām bija jārisina atšķirīgas grūtības pakāpes programmēšanas uzdevumi, kas pietuvināti programmētāja ikdienas darbam. Arī šogad uzdevumi bija jārisina, izmantojot jaunākās Microsoft izstrādes platformas, tajā skaitā jāizstrādā lietojumprogrammas tālruņiem ar Windows Phone 7 operētājsistēmu, kas šobrīd ir sevišķi aktuāli, pateicoties mobilo telefonu lietojumprogrammu plašajam tirgum. Bez programmēšanas dalībniekiem bija jādemonstrē arī citas svarīgas IT prasmes - jāizstrādā datu bāžu projektējums, jāintervē klients un intervijas rezultāti jāapraksta programmatūras prasību specifikācijā.

„Microsoft ir gandarīts par iespēju līdzdarboties Lattelecom Technology rīkotajā olimpiādē jauniešiem un atbalstīt šo iniciatīvu, tādējādi veicinot vidusskolēnu interesi un vēlmi izvēlēties IT studijas, kā arī studentu redzesloka paplašināšanu ārpus studijām. Ceru, ka olimpiādes dalībnieki turpinās savas aktivitātes jau pasaules mērogā un jau šodien savus projektus iesniegs arī Imagine Cup sacensībām, kurās ik gadu satiekas domubiedri tehnoloģiju jomā no visas pasaules. Ik reizi, satiekot jauniešus, ir milzīgs gandarījums redzēt viņu acīs dzirksti uz modernajām tehnoloģijām,” atbalstu konkursam pamato Mindaugas Glodas, Microsoft Baltijas reģiona vadītājs, Microsoft Latvia vadītāja v.i.

Accenture Presonāla direktore Zanda Arnava: “Divu dienu sacensībā IT Olimpiādē jaunieši demonstrēja savas zināšanas, attapību un radošās spējas. Mūsu uzņēmums vienmēr ir atvērts progresīvi domājošiem savas jomas profesionāļiem. Esmu pārliecināta, ka IT Olimpiādes censoņus drīz vien redzēsim Latvijas lielāko uzņēmumu labāko programmētāju rindās.”

IT olimpiāde notiek jau piekto gadu pēc kārtas un tā tiek organizēta divās grupās. Olimpiādes mērķis ir padziļināt skolēnu un studentu interesi par programmēšanu un attīstīt viņu prasmes strādāt komandā. Skolēnu grupā piedalās Latvijas vidējās izglītības vai vidējās speciālās izglītības mācību iestādes audzēkņi, bet studentu grupā - vidējās vai augstākās izglītības mācību iestādes audzēkņi, kuriem vēl nav 2. līmeņa vai augstākās (bakalaura, maģistra, doktora) izglītības IT jomā.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 bubax @ 2010.12.09 14:58

izmācies LV programmēšanu un dodies uz citu valsti, šeit nav ko ķert...