Datuve :: Lattelecom videonovērošana

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 74

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 74

Datuve.lv video
Top.LV

Lattelecom videonovērošana

Ievietoja: rcnext @ 2010.03.28 10:25  

Tuvākajā laikā Lattelecom plāno ieviest jaunu pakalpojumu klientiem - Videonovērošana. Lattelecom videonovērošanas pakalpojums ir viens no pirmajiem uzņēmuma ar īpašuma drošības pasargāšanu saistīts pakalpojums, kas ir īpaši aktuāls šajā laikā, kad par noziedzību dzird katru dienu. Datuve.lv redakcijai tika piedāvāts izmēģināt Videonovērošanas pakalpojumu un ieskatīties Lattelecom videonovērošanas klienta "ādā". Tālāk būs informācija, kas bija jāpārdzīvo pieslēdzot Lattelecom videonovērošanu, kā arī vairāki ieteikumi šī pakalpojuma lietotājam.

Lattelecom izmantojot savu attīstīto tehnisko bāzi tuvākajā laikā plāno ieviest publisku drošības pakalpojumu - Lattelecom videonovērošana un šobrīd Datuve.lv izlases kārtībā tika dota iespēja pārbaudīt šī pakalpojuma pieslēgšanu, lietošanu un pastāstīt lasītājiem pirmos iespaidus par to.

Videonovērošanas pakalpojuma princips

Klienta daļā pakalpojums izskatās vienkāršs – atbrauc tehniķu brigāde un izliek divas kastītes, vienu papildus bezvadu D-Link N rūteri DIR-615 – un bezvadu interneta kameru D-Link DCS-2121, kura ir tikai redzamā un vienkāršākā videonovērošanas pakalpojuma daļa. Bezvadu D-Link rūteri pieslēdz MDSL modēmam un bezvadu interneta kameru izvieto vietā kur tā redz novērojamo apgabalu un pieslēdz pie 220v sprieguma, kamera automātiski sazinās ar bezvadu rūteri.

Pakalpojuma tehniski sarežģītākā daļa ir videonovērošanas pakalpojuma vadība un kontrole par videokamerām ar mājas lapas Lattelecom palīdzību. Kad tehniķi uzlika videokameras ieejot mājas lapā http://mans.Lattelecom.lv, pēc viņu lūguma tika pieprasīta Videonovērošanas pakalpojuma lietotāja parole. Parole tika atsūtīta uz e-pastu, un to ievadot varam piekļūt savu videokameru uzstādījumiem internetā, paskatīties videokameru darbībā, regulēt kustības sensorus, kā arī piekļūt videoierakstu arhīvam.

Videonovērošanas pakalpojuma interneta vadība


Videonovērošanas parauga lapa


Videonovērošanas pakalpojuma vadības lapa


Videonovērošanas arhīvs


Videonovērošanas kameras vadības logs

Secinājumi par Lattelecom Videonovērošanu

Ļoti noderīgs drošības pakalpojums, kuru lietojot ar salīdzinoši nelieliem ikmēneša izdevumiem ir iespējams tikt pie labas rezolūcijas (1280x1024px) videonovērošanas ieraksta iekārtās / iekārtām un izmantot pašu būtiskāko videonovērošanas sastāvdaļu - videonovērošanas ieraksta arhīvu. Video novērošanas arhīvs ir pakalpojuma būtiskākā daļa, jo tas vadība un iespējas ievērojami paplašina , kā arī pārsniedz jebkuras standarta interneta videokameras iespējas.

Videonovērošanas profilaktisks efekts

Potenciālais īpašuma apzadzējs noteikti pamanīs videonovērošanas kameru, jo tai patstāvīgi mirgo zaļa krāsas gaismas diode, kur redzama ļoti tālu. Pamanot kameru garnadzis padomās vai ir vērts riskēt nokļūt uz videoieraksta un cik vēl tur var būt videokameras vai vēl citas aizsargāšanas iekārtas. Kā zināms, retas ir spontāni veiktas zādzības, parasti īpašuma aplaupīšana tiek plānota iepriekš, nopētot "aizdzenamo" auto, mājas apkārtni un tās durvis.

Ieteikumi pieslēdzot Videonovērošanas pakalpojumu

* Vajadzētu izdomāt cik daudz Videonovērošanas kameras vajadzēs, lai aptvertu visu novērojamo teritoriju.
* Aiziet līdz Lattelecom DSL modemam un paskatīties, vai tur ir iespējams pieslēgt vēl vienu iekārtu, vai ir brīva 220v rozete, izdomāt kur novietot bezvadu rūteri.
* Padomāt par vietu kur tehniķim vajadzēs nostiprināt videokameru, vai tur ir 220v barošana.
* Lai pieslēgtu pakalpojumu lattelecom videonovērošana Jums ir jābūt DSL pieslēguma lietotājam.

Kādas ir izmaksas Lattelecom videonovērošanas pakalpojumam

Prognozējamās pakalpojuma cenas ir šādas.



Informācija mājaslapā Latelecom

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Eric @ 2010.03.28 11:21

Savā ziņā jau interesants pakalpojums, taču gudrs zaglis vispirms mājai nogriezīs elektrību un internetu. Tā kā par autonomo barošanu un datu glabāšanu klienta pusē te nekas nav teikts, jādomā, ka baigi nopietnā apsardze nesanāk..

#2 Mr. JMT @ 2010.03.28 11:30

noderīga tikai diennakts gaišajā laikā !?

#3 rcnext WWW @ 2010.03.28 11:34

Par infrasarkanās gaismas prožektoru ir jādomā pašam.

#4 xx @ 2010.03.28 11:49

Kā izskatās autoram ir visai attāla nojausma par to kā darbojas kriminālie elementi.
Profiņi kuri lien noskatītā objektā pirms ielaušanās visu izpēta.
Viņi neaizmirsīs izskrūvēt korķi kāpņutelpā.
Tā pat viņi var izmantot GSM tīkla signāla slāpētāju lai signalizācijas signāls nenonāk līdz apsardzes pultij.

Nariki un amatieri kuri lien kur pagadās neko nepētot tādus sīkumus kā kameras vispār nepamana.
Un tas arī neko diži nemaina, jo bilde no kameras pat pie laba apgaismojuma neļauj droši identificēt personu (ja vien noziedznieks nepieliek pie sejas lukturi un nenostājas 2m attālumā no kameras skatoties tieši kamerā).

Videonovērošanai kā tādai ir jēga tikai ja apsardze atrodas uz vietas objektā.
Videonovērošana ļauj vienam apsargam pieskatīt plašu teritoriju un tikai.
Noziedznieku aizturēšanā video ieraksti nespēlē absolūt nekādu lomu.
Izņēmums būtu āra novērošana. Ja apkārtnē ir daudz kameras tad var izsekot noziedznieku atkāpšanās maršrutu.. tas arī viss.

Reāls pielietojums šim LTC pakalpojumam.. . viņa nav.
Tie kuriem ir optika tik pa tikpat labi var uzlikt webkameru un palaist bildi caur webu. Lētāk un bez saistībām.
DSL ar savu limitēto uplodu neko dižu nevar nodrošināt.

#5 KakTussss @ 2010.03.28 12:49

Pie augstākminētā piemetināšu, ka nedomāju, ka minētā kamera spēj nodrošināt cik necik sajēdzīgu bildi krēslas apstākļos vai tumsā, kas ir aktuālākais laiks, pie tam ar jau pieminētajiem infrasarkanajiem prožektoriem gada lielākajā daļā, īpaši lauku rajonos var jautri filmēt knišļu sijāšanos ~ 1 m attālumā no kameras, nevis izvēlēto objektu.

#6 Caurulis @ 2010.03.28 12:50

Piekrītu #4
Iepirkšanās centros kamerām nozīme ir novērot atkāpšanās ceļus pēc nozieguma vietas un attiecīgi sargi metas pakaļ ar norādījumiem rācijā no kontrolpunkta. Tiklīdz vainīgais ir pametis veikala teritoriju, tā ierakstu var mest ārā un ir neizmantojams.

#7 electric3 @ 2010.03.28 12:55

Es nopirku automātisko kameru ar SD karti iekšā.Pie mājas pieliku prožektoru ar kustības sensoru,lai tumsā iedegas,ja kāds trāpas kadrā.Un viss tāpat notiek-nevienam nemaksāju. To izdariju,kad tačkai 2x izlaida zupu. Tagad neviens klāt nenāk.Nu,iztērēju pāri simtam.

#8 xx @ 2010.03.28 13:03

electric3
Zemē nomesta nauda :>
Pietiktu ar sensoru un prožektoru.
Kamera tur nafig nav vajadzīga un neko nedod.

#9 electric3 @ 2010.03.28 13:16

xx rakstīja:

electric3
Zemē nomesta nauda :>
Pietiktu ar sensoru un prožektoru.
Kamera tur nafig nav vajadzīga un neko nedod.

Var jau būt,ka tā.Es gan naktīs guļu un tapat,kad gaisma iedegas,pie loga neskrienu.Un vel jo vairak tad,kad esmu aizmidzis-neko neredzu un nedzirdu.

#10 Killercompany @ 2010.03.28 14:05

ar DSL 512/800 Kbit upload tas ir marazms. kvalitāte tiecas uz nulli.

#11 kriistaaps @ 2010.03.28 17:05

Nu jaa un skatos kip video vieta uz ltc serveri ir 0.5gb.. un ja gribi vel par 0.5gb vairak tad pasuti ''paplasinajuma'' paku veel par 20ls menesii... :D sviests... tad jau daudz labaak pats noperc mazu serveriiti kameru un laid un bus daudz drosaak un labaak.. protams arii dargaak bet ar laiku domaaju kad tas ir daudz daudz izdevigaak... :D un nekadasd ikmenesa maksas

#12 xx @ 2010.03.28 17:36

Viena kamera ar to nožēlojamo kvalitāti kādu dod LTC +  ieraksta tikai tad kad ir kustība...ar 500MB kādam laikam pietiek.
Tur arī neviens negaida ka varēs lūrēt gadiem arhīva.

Sūdc tas LTC pakalpojumus, pie kam par neadekvātu ciparu.

#13 Faronss @ 2010.03.28 22:02

Uzstādīt 5 bezvadu kameras, ar attiecīgām programmatūrām utt. Ja pats māk pieslēgt aptuveni uz 300ls sanāk. Un bildi varēsi laist netā cik gribēsi utt. Ne jau ltc viens domā, kā ko tādu izdarīt. Būtu jautri, ja vēl nekompresētā veidā to video straumētu :D

#14 ssss @ 2010.03.28 23:13

LTC internets slikts, ar digitālo tv arī laikam nekas nesanāca jāmēģina klienti piesaistīt ar visādām muļķībām.ka tik ilgtermiņa līgumi tiek slēgti

#15 Jakāns @ 2010.03.29 04:55

Lattelecom FAIL

#16 Edgarz @ 2010.03.29 09:58

Nezinu kā ar drošību, taču birojā šo toč uzlikšu. Un tad lai kāds pasaka man, ka ir baigi pārstrādājies.
starp citu, zvanīju uz Lattelecom un viņi teica, ka būšot arī kameras ar naktsredzamību. Tā kā arī tumsā viss strādās.

#17 CART @ 2010.03.29 10:33

Šāds pakalpojums ir tikai sirds mieram - vari pakontrolēt vai mājās kaut kas kustās vai nē. Sejas, mašīnu numurus atpazīt var tikai <3m. Ja gribi ļaundari atpazīt, lai viņam sadotu pa "kasku", vajadzēs likt tā saucamās "megapikseļu" kameras (3Mp būtu optimāli). Bet pa DSL'u tādu pilnā kvalitātē strīmot - nu nez kas tur sanāks. Optimālāk ir mājās uzlikt videonovērošanas serveri ar 1T vai lielāku disku un ik pa brīdim backupot uz citu fizisku vietu, kā arī alarm gadījumam nostrādājot, sūtīt snapšotus uz e-pastu, sms, remote-NAS utt. Nu labi, paranoja sākās :)

#18 Janka321 @ 2010.03.29 11:01

Nu pielietojums šai fiškai ir daudz plašāks nekā te minēts, videonovērošanu var izmantot arī biroju un māju novērošanai ne tikai zādzību gadījumā. Var gan pavērot vai darbinieki reāli strādā darba laikā vai tikai kārtis spēlē un soc tīklos tusē, mājās ja ir bērni var sekot līdzi kā aukle savus pienākumus pilda.
Pats galvenais, lai piedāvā motion detection ieraksta iespējas, jo tad komplektā ar server side glabāšanu šis pakalpojums ir vērtīgs. Nebūs jātin 90% no laika visu laiku pašam uzmanīgi ķerot brīžus, kad ir kāda kustība vispār.

#19 MikusJ @ 2010.03.29 11:10

es arī šo pakalpojumu patestēju, diezgan sakarīgs
tieši piedāvā motion detection ieraksta opciju, ja vajadzīgs izsūta e-mail vai sms ja konstatē kustību, tumsā līdz pat 0.5Lux darbojas, jo iebūvēts infrasarkanais apgaismojums, tur viņu demo lapā var redzēt kā izskatās nakts režīmā

a par tiem korķiem un co, jāuzliek vienkārši kamera tā lai arī vietu kur korķus izskrūvē var redzēt, tad pirms vēl tiks pie izskrūvēšanas tos nofilmēs un saglabās uz servera tīklā, nosūtot snapshot ar skrūvētājiem

#20 dos @ 2010.03.29 11:24

kāds regulāri nomīž garām podam, būs jāgriežas pie lattelecom......

#21 Spier @ 2010.03.29 11:37

#4 Neesi par daudz filmas saskatiijies? Profinji Latvijaa nav jo Latvijaa nav ko zagt..tikai baggatos un to pashus aptiira ar visu apsardzi. Paareejiem pietiek ar apsardzes kljeiku pie durviim.

#22 mzfk @ 2010.03.29 16:15

HAH tad jau lētāk pašam visu to "sarežģīto" sistēmu uzbliezt. Būs lētāk un arī pats kaut ko iemācīsies. Wi-fi kameras nav nemaz TIK briesmīgi dārgas. Ebay apšaubāmas kvalitātes Wi-Fi kameru manīju jau no 30-40Ls un ja rokas nav līkas var uztaisīt arī kupolu tam kaksim lai būtu 100% ūdensdroša. Pietam šīm wi-fi kamerām līdzi nāk softs, kas ir pat advancētāks, kā Lattelecom piedāvātais. Vienīgais mīnuss, ka kustīga kamera jau ir dārgāka. Arī datoram būs jābūt ieslēgtam 24/7 un tie ir papildus izdevumi par elektrību. Bet tik un tā, ja parēķinām, pašam to visu uztaisīt ir lētāk un labāk un vēlāk savu iepirkto aprīkojumu var mēģināt pārdot vismaz par kapeikām. :D

#23 Censoņām @ 2010.03.29 22:26

Vai tad jūs nesaprotat? Lattelekom tādi advancētie lietotāji un kritizētāji kā jūs ir pilnīgi pie kājas. Akcents ir uz parastajiem lietotājiem, kas paši nekad neko neuzliks, un līdz ar to būs gatavi maksāt.
Interesanti, kura blondīne (bet tādu ir daudz!) pati pirks un uzstādīs kameru. °Loģiski, ka paņems Lattelekom pakalpojumu.