Datuve :: Draudi datoru drošībai, no kā baidīties 2010. gadā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 89

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 89

Datuve.lv video
Top.LV

Draudi datoru drošībai, no kā baidīties 2010. gadā

Ievietoja: daunte @ 2009.12.04 19:41  

Ikdienas interneta lietotāji vienmēr ir bijuši un būs datorpasaules noziedznieku galvenais mērķis. lai panāktu, ka viņi lejupielādē šo ļaundaru izveidotos vīrusus, tik izdomātas arvien izsmalcinātākas metodes. Taču šobrīd interneta noziedzīgā pasaule noskatās kā izplatās un popularitātē aug milzīgie sociālie portāli (piemēram, Facebook un Twitter.com) un gaida iespējas, lai krāpšanu veiktu tieši šāda veida portālos.

Symantec rīkotajā preses konferencē antivīrusu ražotājs nāca klajā ar pašu izveidoto nākamā gada iespējamo draudu raksturojumu 2010. gadam un cer, ka viņu teiktajā cilvēki ieklausīsies un uzmanīsies.

Kā viens no galvenajiem riskiem tika uzsvērts, ka palielināsies to noziedznieku skaits, kas mēģinās cilvēkus apmānīt piedāvājot viņiem uzklikšķināt uz it kā nevainīgām saitēm, kurās varētu redzēt kādu video vai fotogrāfijas. Bet rezultātā nonāktu kādā mājas lapā, kurā varētu iegūt ne tikai vīrusus, bet arī atstātu noziedzniekiem personisko informāciju, kas dotu viņiem iespēju apzagt lietotāju.


Symantec uzskata, ka šādas adreses visbiežāk tikšot piedāvātas tieši caur sociālajiem portāliem, jo tieši šobrīd vērojams to vislielākais uzplaukums.
Tāpat arī acīmredzami pieaug Apple produkcijas popularitāte. Tādēļ tieši Apple populārāko produktu Mac un iphone lietotājiem būtu jābūt visuzmanīgākajiem. Lai pasargātu savs datorus un telefonus, vajadzētu ļoti pārdomāti novērtēt savu rīcību internetā. Jo hakeri šobrīd visaktīvāk strādājot pie vīrusiem, kas varētu skart tieši šī zīmola produktus.

Ari dažādu plaukstdatoru un internetam vairāk piemērotu telefonu popularitāte un izplatība kāpj arvien augstāk, tādēļ vēl vairāk tiks veidotas programmas, kas bojātu šīs ierīces.

Bet, protams, arī visiem pārējiem interneta mīļotājiem jābūt vērīgiem un nedrīkst apmeklēt nepazīstamas mājas lapas un lejupielādēt jebko, ko ieraudzījuši internetā.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Poter WWW @ 2009.12.04 19:51

...lapā, kurā varētu iegūt ne tikai vīrtusus, bet ...

Bet savādāk, man po***, man baltā lapa.

#2 dundukso @ 2009.12.04 20:24

Win pat IE nespēj uztaisīt drošu, kur nu vēl pārējo OS.

#3 Firza @ 2009.12.05 00:14

Microsoft jau varbūt arī grib uztasīt drošu OS, bet to negrib lielākā daļa Windows lietotāju, jo OS drošibu var nodrošināt vienīgi caur ļoti nežēlīgu lietotāju tiesību ierobežošanu (vismaz visu citu OS drošība balstās tiešu uz to). "User Account Control" ir ceļš pareizajā vierzienā, kaut arī tas ir kompromiss stap OS drošību un lietošanas ērtumu. No OS drošibas viedokļa UAC būtu bijis jābūt vēl riebīgākam (nost ar pseido Administratora kontu, nekādas tukšas paroles, nekādas neistalētu programmu darbināšanas), bet no lietošanas ērtības viedokļa, protams vieglāk ir tad, kad nekas nav aizliegts.

#4 ruk @ 2009.12.05 05:35

#4 > piekrītu!

#5 OiPKS @ 2009.12.05 15:47

vienkārša atbilde visai drazai - LINUX

#6 Mees @ 2009.12.07 18:30

bet prieksh Mac nemaz nevar uztaisiit viirusu, jo sisteema neljauj nekam atveerties bez iipashnieka zinjas. maciem ir viirusi uzrakstiiti, jaa bet lai vinju dabuutu sisteemaa tev vajag:
1.zinaat adresi kur var nokachaat vinju.
2. pasham uz to adresi aiziet.
3. pasham nokachaat.
4. pasham palaist.
un ja cilveeks ir tik taalu mulkjis ka izpilda visus 4 punktus, tad jaa, juus varat dabuut viirusu uz mac, kursh kautko tur tad var izdariit..

#7 3o3o @ 2009.12.08 16:33

#7 Sviests pilnīgākais, tu gan jau iedomājies par manālo vīrusu :) . Mac vīrusi izplatās tāpat kā PC vīrusi, bet viņu ir mazāk sakarā ar to, ka ir salīdzinoši maz Mac lietotāju un tādēļ vīrusu rakstītājiem nav īpašas intereses ņemties gar šo platformu ,jo viņu garadarbs nevarēs nest tik lielu kaitējumu kā priekš PC veidotais,un atkal tikai dēļ lietotāju skaita.

#8 muslis @ 2009.12.08 22:49

Tādi speciālisti, ka vai bail :) sudo apt-get install brains-dev xD

#9 3o3o @ 2009.12.09 11:23

#10 tev nikaa burti sajukuši u pret ē nomaini lai niks tavu būtību izsaka!!!

#10 Marshal WWW @ 2009.12.10 10:55

Laiks, kadlinux unmac sistemas bija drošas, jau sen ir pagajis. Kladzināšana, ka Mac tachu nav virusu ir tikai tukša kladzinašana. Jo ka gan tu zinasi, ka tev sistema ir viruss, ja mac praktiski nevienam nav normala neatkariga AV :D