Datuve :: Šī gada trešajā ceturksnī gaidāms Acer netbook ar Android OS

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 117

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 117

Datuve.lv video
Top.LV

Šī gada trešajā ceturksnī gaidāms Acer netbook ar Android OS

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2009.06.02 20:49  

Google piedāvā ne tikai interneta meklētāju un reklāmas pakalpojumus, bet arī atvērtā koda operētājsistēmu viedtālruņiem – Android. Taču izrādās, ka Android nonāks ne tikai viedtālruņos – Acer grasās šogad laist klajā ar Android OS aprīkotu netbook’u.

Šī gada aprīlī par saviem nodomiem izmantot Android netbook’os paziņoja HP, taču līdz šim nekādi konkrēti lēmumi nav pieņemti. Acer ir pasteidzies un šodien paziņoja, ka šī gada trešajā ceturksnī laidīs klajā netbook’u, kurā būs uzinstalēta Android OS. Acer paziņojuši, ka šogad grasās laist klajā arī viedtālruņus ar Android OS.

Balstoties uz Reuters sniegto informāciju, Windows XP OS Acer netbook cenai pievieno 25 ASV dolārus. Džims Vongs no Acer teicis: „Šobrīd netbook’i ne tuvu nav perfekti. Pēc diviem gadiem situācija būs mainījusies. Fakts, ka mēs piedāvāsim netbook’us ar Android OS, nenozīmē, ka Windows XP pazudīs. Pircējiem būs iespēja izvēlēties sev vēlamo operētājsistēmu.”

Analītiķi norāda, ka Android operētājsistēmai paredzētās programmatūras trūkums liedz spriest, kā tā ietekmēs Microsoft Windows XP operētājsistēmas pozīcijas, kas pašlaik dominē tirgū.

Raksta avots - DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 rediiss @ 2009.06.03 00:05

ar ko tad būs labāks par parasto  XP netbūka lietošanai?

#2 FUCKYOUSHIT @ 2009.06.03 13:47

emm, vai tad android maz strādājaa uz x86? Un ja jā, tad kas tie par verķiem būs visos androidu telefonos?

#3 atkal neviens @ 2009.06.03 14:43

to #2 Netbukā tikpat labi var būt ARM procesors, bet tā kā android ir atvērtā koda OS tad to var pārnest uz kādu arhitektūru vien vēlies, tas protams nav vienkārši bet nav arī neiespējami. Īsti neredzu likt adroid uz x86 vai ARM jo Linux ir visādā ziņā priekšā, jo ir jau pārnests uz ARM un tam ir daudz plašāks programmatūras klāsts